Корумпираната данъчна проплака пред съда

0
Детенцето ми е малко...
Детенцето ми е малко... Снимка: Йордан Симеонов/24 часа

Състав на Софийски градски съд пусна под гаранция заловената преди дни с подкуп столична данъчна служителка.

Съдът се събра в късния следобед, за да разгледа поискания от прокуратурата постоянен арест за хванатата на 29 февруари 40-годишна Полина Рохлева.

Задържаната е инспектор в столичната дирекция "Контрол", отдел "Ревизии". Причината за ареста е поискания подкуп в размер на 2000 лева, получен под формата на 1000 евро. Рекетираният е чужденец, който е собственик на счетоводна фирма, обслужваща фирма, пише News.bg

Задържаната служителка на приходната агенция го е заплашила със запор на неговите сметки и настоявала да получи бързо сумата. Именно рекетираният чужденец е подал сигнала, а след това при спецакцията са използвани и специализирани разузнавателни средства.

Рохлева не е осъждана досега. Неомъжена е, но живее на съпружески начала с бащата на детето си.

От прокуратурата посочиха, че макар и на ранен етап от досъдебното производство доказателства показват, че Рохлева е извършила престъплението, за което е обвинена.

Получила е тези пари и е била с ясното съзнанието, че ги получава", заяви прокурорът по делото. От обвинението виждат и реална опасност обвинената да извърши отново престъпление.

Защитата на данъчната служителка обясни обаче, че клиентката му има дете на 12 години, за което трябва да се грижи. Именно заради това адвокатът й поиска по-лека мярка за отклонение и увери, че тя няма как да се укрие.

Детенцето ми е малко. Няма кой да се грижи за него. Нямам на кой да си оставя детето. Моля ви за по-лека мярка", помоли сама съда обвиняемата.

Макар че съдът определи деянието на данъчната служителка като дръзко корупционно престъпление, не уважи поисканата от прокуратурата най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража”.

СГС пусна на свобода данъчната служителка под паричната гаранция от 4000 лева. Сумата трябва да бъде платена в срок от 7 дни, считано от днес.

Рохлева има забрана да напуска страната. Освен това е отстранена от длъжност в НАП-София.

Източник: News.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари