Данъчен инспектор получи условна присъда за получен подкуп от 600 лева

0
На Яне Якимов му е забранено да работи като данъчен инспектор за 4 години
На Яне Якимов му е забранено да работи като данъчен инспектор за 4 години Снимка: Dunavmost

На Яне Якимов му е забранено да работи като данъчен инспектор за 4 години

Инспекторът в Националната агенция за приходите (НАП) Яне Якимов, който преди две годни беше задържан и обвинен за поискан и получен подкуп от 600 лева в централата на агенцията, е осъден условно.

Софийският градски съд (СГС) го призна за виновен и го осъди на 3 години затвор с 4-годишен изпитателен срок. Якимов е осъден да плати и глоба от 5000 лева, като му е забранено да работи като данъчен инспектор за 4 години, съобщи „Лекс“.

Данъчният беше задържан през септември 2021 г., след като поискал от земеделски производител 600 лева. Якимов заплашил производителя, че ако не му даде парите, ще му затвори сергията на пазара в столичния квартал „Младост“, защото не издавал касови бележки.

Производителят подал сигнал, а Якимов беше задържан на 21 септември 2021 г. в Централното управление на НАП с получения подкуп, като парите са били белязани предварително.

Инспекторът остана в ареста до лятото на миналата година, когато съдът го освободи срещу гаранция от 5000 лева.

Присъдата му не е окончателна и може да бъде атакувана пред Софийския апелативен съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари