Корнелия Нинова: Партиите в сглобката втвърдиха тона и тикат страната към нови избори

0
Лидерът на БСП заяви, че социалистите са готови за избори
Лидерът на БСП заяви, че социалистите са готови за избори Снимка: БСП

Лидерът на БСП заяви, че социалистите са готови за избори

Политическата ситуация е хаос, безпътица, безперспективност, несигурност и нестабилност. Двете страни втвърдяват тона и все повече изглеждат нещата, че отиваме на избори 2 в 1.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на NOVA News, цитирана от пресцентъра на партията.

Тя обяви, че социалистите са готови за избори. „Ние останахме единствената алтернатива на тази сглобка и единствените последователни в борбата си с модела „ГЕРБ“ и Борисов на задкулисие и паралелна държава от 2016 г. насам. Вярвам, че хората вече са се уверили и че не предаваме нашите избиратели, а защитаваме техните интереси“, посочи Нинова.

Коментирайки възможните варианти за ново правителство след предсрочни парламентарни избори, тя припомни вариантът, който БСП предложи при съставянето на сегашното управление.

Тогава предложихме надпартийно, експертно, национално, програмно и с определен срок на действие правителство. Т.е. да има 5-6 задачи, тези задачи да имат срок за изпълнение и да има отчетност пред парламента. Ако ги изпълнява, продължава. Ако не ги изпълнява – си отива. Тогава това наше предложение не се прие и се пристъпи към този престъпен сговор между „борците срещу мафията“ и мафията. Виждате резултатът какъв е“, каза лидерът на БСП.

Още с подписването на договора за присъединяване към ЕС, България е приела да въведе еврото. Но въпросът е кога да стане това. Ние сме „за“ приемане на еврото, но смятаме, че сегашният момент не е подходящ“, каза още Нинова. По нейните думи България не покрива условията за влизане в еврозоната и влизайки по този начин, рискът да пострадат българските граждани и българската икономика е много голям.

Изискването за инфлация, например, е 3%, а за 2023 г. в България тя е 9,5%. Когато не си подготвен и влизаш с такива показатели, рискът е да се влошат и икономиката, и живота на хората“, подчерта тя.

Картината в съдебната власт показва паралелно правосъдие – едно официално за пред хората и едно задкулисно за специална група хора. Всеки ден излизат все по-ужасяващи факти. Това е прогнила система. Не съм оптимист, че парламентарната комисия може да свърши сериозна работа“, смята Корнелия Нинова.

И посочи решение: „В момента има нужда от десетина смели прокурори. Всеки прокурор може да се самосезира и да започне разследване. Десет смели мъже или жени, които да започнат разследване, да го доведат до край и да стигнат непременно до политиците, които през всичките тези години са покровителствали такива схеми.“

Тя бе категорична, че управляващото мнозинство няма желание да реши този проблем. „Промените в Конституцията доведоха до това прокуратурата да бъде овладяна отново политически. И ако досега е имало едни кръгове там, сега да има други. Те нямат Закон за съдебната власт, който обещават отдавна. КПКОНПИ не работи, защото не е приведена в реално състояние да работи и няма закон за нея. Висшият съдебен съвет и инспекторатът към него са същите. Това са хората, които през тези години, ако са знаели, са мълчали, а ако не са знаели – са бездействали и не са направили нищо. Как очаквате мафията в съдебната система да разследва мафията и да я накаже? Няма как да стане“, аргументира се лидерът на БСП.

Не разбирам защо колегите се страхуват от волята на членовете на БСП. Защото решението не е нито за изключване, нито за наказание, а членовете на софийската организация и да си изберат ръководство и да се произнесат сгрешило ли е това ръководство или не е“, коментира Нинова относно взетото от Националният съвет решение заради действията на общинските съветници от БСП в Столичния общински съвет.

И подчерта: „Не можеш преди избори да говориш, че ще се бориш с мафията ГЕРБ в София, с модела на Борисов и Фандъкова, и след изборите да се прегърнеш с този модел и да го върнеш във властта, както на национално ниво направиха ПП-ДБ. Не можеш да предадеш хиляди избиратели само заради това да си разделиш 4-5 поста в комисиите. Цинизъм е със своите гласове да дадеш комисията за борба с корупцията в Столичната община на ГЕРБ.

Тя бе категорична, че е манипулация аргументът, че по този начин се е отпушила работата на Столичния общински съвет.

За да тръгне СОС, трябват 31 гласа. ПП-ДБ и ГЕРБ, които имат 40, гласуваха и отпушиха работата му. Питаме нашите хора там, вие защо се присъединихте, след като сглобката има достатъчно гласове и без вашите“, обясни Нинова.

Виждаме колаборация между нашите общински съветници и ГЕРБ. И предателство към избирателите, което е по-важното. Не може партията 10 години да се борим с този модел и на другия ден ти да се прегърнеш с мафията“, заключи лидерът на БСП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Никола Тесла
    като ме садойа на съдия изпълнител от НЕК и нямах ток взех теслата и тръгнах за материал в гората
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари