Корнелия Нинова: Това правителство държи цял народ заложник на лакомията си

4
Тези „евроатлантици“ ще се окажат „еврогробокопачи“ на европейското членство на България
Тези „евроатлантици“ ще се окажат „еврогробокопачи“ на европейското членство на България

Тези „евроатлантици“ ще се окажат „еврогробокопачи“ на европейското членство на България

„Вече 5 месеца ни управлява сглобка – разглобка, коалиция – некоалиция. Бих нарекла това, което се случва „нещо като нищо“. Нещо, което е квази-правителство, полумнозинство и нищо добро не се случи през този период за България.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

По време да дебата по вота на недоверие за провал в сферата на националната сигурност и отбраната, тя обърна внимание, че това „нещо като нищо“ е било създадено от мнозинството ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС с конкретни задачи, всяка от които имат отношение към националната сигурност – Шенген, Плана за възстановяване и устойчивост, Еврозона, съдебна и конституционна реформа.

„Почти половин година по-късно какво стана – в Шенген очевидно няма да влезем скоро; ПВУ трябваше да бъде преработен – не е; според финансовите и икономическите показатели Еврозоната няма да ни се случи в плана, който си постави правителството; съдебната реформа се сведе единствено до смяната на главния прокурор, а всички текстове по конституционната реформа предстои да бъдат ревизирани между първо и второ четене“, посочи Нинова.

По нейните думи, вместо резултати, имаме несигурност, нестабилност, непредвидимост и корупционни скандали - всичко обратно на това, от което има нужда България и българския народ.

„Избихте се как да разпарчетосате и разпределите помежду си енергетиката. Извадихте си очите за списъците с фирми, които трябва да приберат парите от Плана за възстановяване и устойчивост. Разпокъсахте се един друг по отношение на бюджета. Водите пунически войни кой да овладее съдебната система и службите. Сами казвате, че 90% от програмата ви не се изпълнява. Заведохте си дела един на друг“, даде нагледен пример за хаоса в сглобката Корнелия Нинова.

И изтъкна, че истинският вот на недоверие се е състоял на изборите през октомври: ГЕРБ загуби над 100 000 гласа спрямо предишните избори, а ПП-ДБ – над 300 000. Сглобката е загубила почти половин милион гласове. Това е вотът на недоверие и той вече ви е даден.“

Нинова бе категорична, че цяла държава и един народ са превърнати в заложник на лакомията и зависимости на управляващите, цената на които плащат хората. И въпреки всичко това, вие ще натиснете копчето и ще спасите правителството.

„Представяте сблъсъка помежду ни като евроатлантици срещу антиевропейци и русофили. Това е фалшива опорка. Защото тези „евроатлантици“ ще се окажат „еврогробокопачи“ на европейското членство на България. Истинската разделителна линия е: тези, които защитаваме българския национален интерес и тези, които служат на чужди интереси. На тези, които са „за“ и „против“ мафия, задкулисие, модел на управление на ГЕРБ, прегърнат от ПП-ДБ“, посочи лидерът на БСП.

Нинова коментира и друга опорка – че нямало алтернатива.

„Това е много позната опорка на Борисов от дълги години. Винаги има алтернатива. Преди да се състави това правителство, ние предложихме такава – непратийно програмно правителство с широка подкрепа, конкретни задачи и срок за съществуване. Всеки ден оставане на това правителство е пагубен за България. Все още има шанс да извадим страната ни от тази дупка. Той минава през оставката на правителството на Денков и нови бързи, смели и държавнически решения“, категорична бе тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    ЛявЧервенШушон
    Сега по- интересното е, че Вайня циганчето вече има много по-голяма подкрепа от крушовската бивилица Техноимпексова! Вече в БКП се готви тих преврат! Само стой и гледай сеир!
  • 5
    1
    112
    А ти не си ли същата лакомия за председателството на БСП ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари