Корнелия Нинова: Няма неразкопана община заради проектите по ВиК

1
Всичко стои разкопано, защото само половината от парите от тези проекти са изплатени на общините
Всичко стои разкопано, защото само половината от парите от тези проекти са изплатени на общините

Всичко стои разкопано, защото само половината от парите от тези проекти са изплатени на общините

Няма да подкрепим бюджета на управляващите, защото смятаме, че е антисоциален, не отговаря на очакванията за развитие на икономиката и на компенсация на доходите. Това заяви в Русе председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя каза още, че утре бюджетът ще бъде внесен за гласуване в пленарната зала на Народното събрание.

"Този бюджет ще бъде сериозно коригиран между първо и второ четене. От парламента ще излезе нещо много различно от това, което министърът на финансите Асен Василев внася. Управляващото мнозинство е абсолютно разделено по темата бюджет, което е много опасно и това поставя под риск приемането му", каза лидерът на БСП.

По думите ѝ бюджетите на НОИ, НЗОК и държавния, били отхвърлени "в ключови комисии с гласовете на ГЕРБ - в икономическата, транспортната, вътрешната и в комисията по отбрана". "Това не си спомням скоро да се е случвало - управляващите да не могат да си прокарат бюджета. Много е вероятно да минем на плаващи мнозинства. Това винаги е опасно - особено при приемане на бюджет. Не дава никаква сигурност какво ще се приеме. Хванаха се за гушите за 1,2 млрд. лева от енергетиката - как да ги разпределят, кой да ги управлява и да ги експлоатира може би или да се възползва от тях", каза Нинова.

БСП ще внесе между първо и второ четене изцяло алтернативен бюджет, "който е възможен, гарантира финансова стабилност, развитие на икономиката и повишаване на доходите", отбеляза лидерът на левицата. Сред предложенията ще бъдат минималната заплата да бъде 50 % от средната работна заплата още от 1 юли тази година, а не от догодина.

"Ще апелираме към "Продължаваме Промяната" да изпълнят част от онези ангажименти, които бяхме разписали в общата си програма, докато управлявахме, и те бяха съгласни тогава - например безплатни лекарства за деца до 14 години, увеличаване на детските, на майчинството, както и преразглеждане на размера на вдовишките добавки за пенсии и еднакъв коефициент за всички пенсионери за една година прослужено време", каза Нинова.

По думите ѝ е изключително притеснително състоянието на общините и развитието на проектите.

"Няма неразкопана община заради започнали проекти по ВиК-инфраструктурата и улици. Всичко стои разкопано, защото само половината от парите от тези проекти са изплатени на общините. Другата половина си я чакат. Трябва в този бюджет да се заложат тези средства, за да се завършат поне започнатите проекти", заяви Нинова.

Корнелия Нинова е в Русе заедно с членове на Изпълнителното бюро на партията и депутати за среща с общинските и областната структури на БСП.

"Днес ще посетим също Разград и Велико Търново. Целта на нашите обиколки е да съгласуваме и коментираме с нашите местни организации националните позиции на партията, мнението им по националната политика и готовността за предстоящите местни избори наесен", каза още Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    Да така е
    Няма по-нагли от комунистите, които на черното викат бяло, а на бялото черно. Измитай се и не събирай на хората "поздравите". Да ви ЕПМ!
  • 7
    1
    Бивш
    Сава Савов беше твой кадър Корнелке ! Търси му кирливите ризи и се сърди на хората от подземния свят ,които го пратиха на небето ! Много добре знаеш за комисионните ,та по ТИХО !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари