Служителите на НОИ - Русе се готвят за ефективна стачка

0
Работещите в НОИ са категорични, че ще се борят докрай
Работещите в НОИ са категорични, че ще се борят докрай Видео: КИС 13

Работещите в НОИ са категорични, че ще се борят докрай

Към ефективни стачни действия може да преминат служителите на НОИ след гласуването на бюджета в Народното събрание.

Решението ще се вземе на национално ниво, обявиха от синдикалната организация към КТ "Подкрепа" в Русе, предаде КИС 13.

Днес част от служителите в пенсионния отдел на НОИ в обедната си почивка, спонтанно излязоха отново да изразят недоволството си от предложението на управляващите заплатите в системата да се увеличат с 15%, вместо с исканите 30%. Те са категорични, че ще се борят докрай, затова остават в готовност за ефективни стачни действия, които ще бъдат обявени на национално ниво след като мине гласуването на бюджета.

Възнагражденията на служителите в НОИ не са били индексирани през миналата година, затова смятат, че предложените 15% изобщо не са достатъчни, за да компенсират повишаващите се цени.

Очаква се бюджетът да бъде приет на второ четене до края на седмицата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    Реформи в администрацията
    Трябват спешни реформи и спешни съкращения в администрацията. В 21 век, когато има компютри, изобщо няма нужда от държавни служители в НОЙ, които по цял ден "работят" да прехвърлят лист хартия от папка А в папка Б... и за цялото това нищо-правене получават заплати, бонуси, пари за дрехи и още какви ли не екстри. На всичко отгоре не плащат и осигуровки и не допринасят с нищо към бюджета за пенсии... Всички тея дето протестират ги пращайте в реалния сектор, където има глад за кадри... Там хем ще произвеждат някакъв полезен продукт, хем ще почнат да внасят осигуровки в бюджета... Докога държавата ще издържа толкова голяма армия от нищоправци??? И каква въобще е ползата от това? На тия заплатите им идват от данъците на реално работещите? Да вдигаме повече данъците на работещите за да даваме повече на неработещите... такъв икономически модел не може да съществува никъде
  • 15
    7
    Пффф
    Какво точно правят НОИ, че не съм много наясно. Предстои ми пенсиониране по някаква причина, данните ги имам и аз и те, формулата е елементарна и общодостъпна, отивам с документите - сметнал съм си пенсията до четвърт от стотинката /затова закръглявам стотинка надолу/. ЧЕТИРИ МЕСЕЦА !!! Четири месеца ми изчисляваха пенсията за да получат моя резултат. Резултат, който се смята на коляно за 120 секунди. ЧЕТИРИ МЕСЕЦА!!! Какво точно правят НОИ, че искат пари?
  • 8
    6
    Сашо
    Напуснете и отидете в частния сектор!
  • 15
    5
    Абе хора
    Тия лелки трябва да се радват , колкото и да им плащат. Те нищо не работят , ама и нищо не могат. Ако можеха нещо да правят в НОИ ли щяха да работят ?!
  • 16
    4
    абе нои
    като не ви стигат 30%, що вдигнахте пенсиите само с 12% а не с 30?!? де гиди....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари