Корнелия Нинова: БСП се връща в местната власт

0
В 89 общини на страната БСП е първа или втора сила
В 89 общини на страната БСП е първа или втора сила

В 89 общини на страната БСП е първа или втора сила

"БСП се връща в местната власт, имаме добри резултати", заяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"На първи тур имаме избрани 44 кметове на общини. Това ни прави на първи тур втора политическа сила след ГЕРБ - те имат 72-ма. Кандидатите са издигнати или подкрепени от Националния съвет на БСП. На втори тур отиваме на 45 балотажи между които и големи областни центрове - София, Шумен, Разград, Русе, Силистра и Хасково", допълни Нинова.

По думите ѝ в 89 общини на страната БСП е първа или втора сила.

"Това е една трета от общините в България. БСП бележи ръст спрямо последните парламентарни избори. Разчитаме да спечелим доста от балотажите", каза още Корнелия Нинова, цитирана от БНТ.

Относно изборът да се гласува само с хартиени бюлетини тя коментира: "Щом така е решил съдът, така трябва да бъде и да се изпълнява неговото решение".

На въпрос на БНТ каква подкрепа ще потърси БСП на предстоящия балотаж в столицата Корнелия Нинова заяви: "Водим разговори за подкрепа, но не сме водили разговори с ГЕРБ и Бойко Борисов. Не сме говорили с ДПС за София".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари