Много малко русенци отидоха до урните

3
Избирателната активност в община Русе е под 30%
Избирателната активност в община Русе е под 30% Снимка: Dunavmost / архив

Избирателната активност в община Русе е под 30%

В Русенска област на балотаж ще се явят кандидатите за кмет на Русе, на Борово и Две могили. В областния град досегашният кмет от БСП Пенчо Милков ще се изправи срещу представителя на ГЕРБ Иван Иванов.

Общините Бяла, Вятово, Иваново, Сливо поле и Ценово вече имат избрани кметове на първи тур и всичките те са от партия ГЕРБ. Това са Димитър Славов от Бяла, д-р Мехмед Мехмед от Вятово, Георги Миланов от Иваново, Валентин Атанасов от Сливо поле и Петър Петров от Ценово. Балотаж ще има в Борово, където един срещу друг ще се изправят кандидатите на БСП и на ГЕРБ. В Две могили също ще изберат кмета си идната неделя между представителите на ГЕРБ и СДС.

В Русе битката ще е между Пенчо Милков и Иван Иванов, а разликата между двамата на този етап е 21.77%, като лидер е Милков от БСП, предава БНР.

Тези местни избори ще се запомнят с изключително ниската активност на избирателите, която не успя да достигне 30-те процента. За сметка на това се увеличи броят на недействителните бюлетини, които за съветниците само в Русе са 6057. В две избирателни секции обаче от Общинската комисия са констатирали сериозни нарушения - действителни бюлетини са били описвани като недействителни, каза председателката на ОИК Милена Хинкова и допълни:

"Там имаше и такива, които си бяха съвсем редовни. Но след преброяването ги приеха за действителни"

В състава на Общинския съвет влизат представители на 11 партии и коалиции, като най-многобройни ще са отново групите на БСП и ГЕРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    daskal
    Иначе не можеш да им затвориш устата! Критикуват и имат мнение за всички неуредици.
  • 1
    8
    до седми
    При това положение гласуваш за потомствения комунист, отрочето на един убиец. Не излизайки да гласуваш, гласуваш именно по този начин, помагаш му. Но в същото време затриваш града ни. А и този път една част от електората му ще е затрудена - ще има и машини.
  • 3
    7
    .........
    До тук я докарахме, уви, защото русенци бяха лишени от Истински Избор!!! Този десен град се отврати от управлението на ГЕРБ. За потомствен комунист, пък, никога няма да гласувам! Бих избрал Митко Кунчев, но ми предложиха някаква Рена.
  • 11
    6
    Св Петр
    Какви Русенци,какво общество.Пази боже сляпо да прогледа.Всички недоволни от управлението на един бездарен кукловод.И въпреки това май май пак ще бъде кмет,тъкмо вече свикнахте да ви го .....това е дъното по надолу няма на къде,срам ме е и то много ,за вас незнам.Не сме народ а Мърша.
  • -1
    5
    до 4
    Ами и аз да допълня, в София например на същата позиция е отроче на ДС по всички колена и линии, ама това на вас не ви прави никакво впечатление! Що така бе, миме?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари