Корабът "Верила" е имал необичаен маршрут през последните седмици

0
В Ирландия започна политически дебат с обвинения към министрите на вътрешните работи и на правосъдието
В Ирландия започна политически дебат с обвинения към министрите на вътрешните работи и на правосъдието Видео: NOVA

В Ирландия започна политически дебат с обвинения към министрите на вътрешните работи и на правосъдието

Корабът „Верила“ е бил подложен на проверка, тъй като е имал необичаен маршрут през последните седмици. Макар да е идвал от Канада, корабът е бил до Южна Америка. Проверката е направена с кучета. Това са заявили разследващите органи в Ирландия пред журналисти в страната, предаде NOVA.

В Ирландия започна политически дебат с обвинения към министрите на вътрешните работи и на правосъдието. Местни депутати са предупреждавали още през 2018 година, че това е начин за вкарване на кокаин, който се разпределя в Европа.

През септември са заловени 2 тона кокаин. Всеки плавателен съд, който има подозрително движение през последните месеци е подложен на проверка като тази, която е проведена на „Верила“.

В Ирландия се коментира това, че капитаните на кораба не са знаели, че на борда има такава пратка, освен зърното, което са превозвали. Проверява се дали има корумпирани служители, които са участвали при товаренето на зърното.

Пратките с кокаин са били опаковани с жилетки срещу потъване, а върху тях е имало датчици. Интересна подробност е, че пратката не е била изхвърлена. Обикновено преди кораба да влезе в пристанището член на екипажа изхвърля наркотиците, а по-малки плавателни съдове ги поемат и ги разпределят към други пристанища. Корабът „Верила“ е трябвало да спре на още две пристанища, затова не е ясно къде точно е трябвало да бъде изхвърлена пратката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари