Шестият арестуван от кораба "Верила" също е български гражданин

1
Три от лицата са криминално проявени, обяви главният секретар на МВР
Три от лицата са криминално проявени, обяви главният секретар на МВР Видео: NOVA

Три от лицата са криминално проявени, обяви главният секретар на МВР

Шестият арестуван от кораба „Верила” е български гражданин. Това обяви главният секретар на МВР Живко Коцев, цитиран от NOVA.

Работим с ирландската полиция и митническите власти. Към вчерашна дата броят на задържаните български граждани се увеличи с още един - станаха 6. Три от лицата са криминално проявени. Знам какви са длъжностите им. Иска ми де са вярвам, че членовете на екипажа нямат нищо общо с този контрабанден трафик на дрога”, поясни Живко Коцев.

Състоянието на МВР:

„С министър Калин Стоянов вложихме доста сили и енергия да върнем вътрешните регулаторни механизми, да проявим нетърпимост към тези, които са превишили закона. Възобновихме взаимодействието с прокуратурата”, каза още той.

МВР е сложен структурен организъм, който е натоварен с огромни обществени очаквания. Служителите на министерството бяхме изправени пред огромни предизвикателства. Измина една сложна и динамична година. Борим се с незаконната миграция, каналджийството, противодействието на киберпрестъпността, пияните и дрогирани шофьори, наркоразпространението и домашното насилие. Имам огромни изисквания към служителите ми. Престижът на МВР е накърнен, липсва мотивация на служителите”, поясни Коцев.

Голямото пътуване по празниците:

„Имаме прогресивен спад на нарушения на водачи, отнети автомобили, присъди. Предвидили сме достатъчно ресурс и при прибирането след Нова година”, поясни главният секретар.

Обирът на инкасо автомобил:

Това е в резултат на системната работа на колегите от СДВР. Установени са трима от участниците в грабежа. Те са привлечени към наказателна отговорност, един е с постоянно задържане. Един се издирва. Все още няма яснота все още къде са парите”, поясни Коцев.

Убийството на Алексей Петров:

Нямаме конкретен заподозрян, работим много сериозно и активно. Става въпрос за тежко, предумишлено престъпление. Проверявани са лица за съпричастност. Ако ФБР получат телефона на Петров, той ще бъде отворен в рамките на няколко месеца”, смята главният секретар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари