Концесията на плажа ще се изчислява по нова формула

0
Според формулата базовият приход от едно плажно място за сезон е 225 лева
Според формулата базовият приход от едно плажно място за сезон е 225 лева Снимка: Dunavmost

Концесионните такси за черноморските плажове вече ще се изчисляват по нова формула.

Това предвижда проект на наредба, с която се определя нова методика за изчисляването на таксата, която е пусната за обществено обсъждане.

Методиката ще отчита вече прогнозните приходи от едно плажно място, броя на местата на съответния плаж, броя на леглата в радиус от 3 километра от плажа и роялти такса, която ще се определя в концесионния договор и ще зависи от наддаването на кандидатите, ако е имало такова. Размерът на роялти таксата ще е еднакъв през целия срок на концесията.

Според формулата базовият приход от едно плажно място за сезон е 225 лв., като тази сума може да се променя в зависимост от инфлацията. При определяне на броя на леглата в радиус от 3 километра от плажа ще се вземат предвид не само хотелите, а и категоризираните къмпинги.

Създаването на нова методика бе предвидено в последните промени на Закона за устройство на черноморското крайбрежие. Тази методика обаче ще се прилага само за концесионните договори, които ще се сключват тепърва. За действащите още в промените в закона бе записано, че таксата, която се плаща на държавата, ще се определя по досегашния начин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари