Конституционният съд на Албания започна процес за отстраняване на президента

0
Решението на съда е последната стъпка в процеса, който ще потвърди дали Мета ще бъде сменен или ще може да продължи да изпълнява правомощията си до края на своя мандат през юли
Решението на съда е последната стъпка в процеса, който ще потвърди дали Мета ще бъде сменен или ще може да продължи да изпълнява правомощията си до края на своя мандат през юли Снимка: БГНЕС / Архив

Решението на съда е последната стъпка в процеса, който ще потвърди дали Мета ще бъде сменен

Конституционният съд на Албания започна днес процеса, който ще завърши с присъда относно решението на парламента да отстрани президента на страната Илир Мета заради нарушаване на Конституцията, предаде NOVA

Решението на съда е последната стъпка в процеса, който ще потвърди дали Мета ще бъде сменен или ще може да продължи да изпълнява правомощията си до края на своя мандат през юли. Засега няма яснота кога ще се произнесе Конституционният съд, а процесът може да продължи един месец.

През юни 2021 г. парламентът гласува да се отстрани от президентския пост Илир Мета, след като парламентарно разследване заключи, че албанският държавен глава е нарушил 16 члена от Конституцията и е подтикнал към насилие срещу управляващата социалистическа партия по време на кампанията за парламентарните избори на 25 април. Мета осъди разследването и решението на парламента, заявявайки, че са незаконни. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари