Комисията по ревизия праща на Лаура Кьовеши документите от Илчовски

0
Мая Манолова: Дали има нарушения, ще реши прокуратурата
Мая Манолова: Дали има нарушения, ще реши прокуратурата Снимка: БГНЕС

Мая Манолова: Дали има нарушения, ще реши прокуратурата

Временната комисия по ревизията на настоящото управление взе решение на де оповестява публично съдържанието на документите, предоставени ѝ от агробизнесмена Светослав Илчовски.

Той подаде сигнал комисията, пред която беше изслушан два пъти. Илчовски направи скандални изявления за рекет, корупция и агрокартели, покровителствани на високо държавно равнище. В изказванията си той намеси имената на премиера Бойко Борисов и собственика на фирма „ГрадусИван Ангелов.

Илчовски твърди още, че има информация за „надуване“ на оборота на фирмата Ангелов, за да може да бъде тя листната на Фондовата борса, а чрез закупуването на акциите ѝ да бъдат източвани пенсионни фондове.

Становището на комисията е, че документите съдържат чувствителна информация, която може да навреди на борсата. Ето защо те ще бъдат препратени до Европейската прокуратура, ръководена от Лаура Кьовеши, българското обвинение, Комисията по финансов надзор и Националната агенция по приходите.

„Дали има нарушения, ще реши прокуратурата“, заяви председателят на комисията Мая Манолова.

„Комисията завършва своята работа без доклад, без изводи по каквито и да е от темите и с изпратени купища документи до проверяващите органи. Това е резултатът, за който ние предупреждавахме. Комисията обаче имаше своят ефект, гражданите видяха, че единствено институционалността води до резултати, останалото е хаос“, заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев при последното заседание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари