Мая Манолова: Мръсните тайни на властта започват да излизат

0
Видяхме как бизнесът е мачкан, рекетиран и изнудван
Видяхме как бизнесът е мачкан, рекетиран и изнудван Видео: Bulgaria On Air

Собственикът на "Градус": Това, което сме дали на Дубай, е върнато чрез фурми

Доказателствата и документите по скандалните твърдения, които направи бизнесменът Светослав Илчoвски пред Комисията по ревизия на властта, ще бъдат предадени на прокуратурата. До късно снощи продължи изслушването, в което участва и другият бизнесмен, замесен в скандала - Иван Ангелов.

Със скандали и обвинения в корупция продължи и второто изслужване пред комисията по ревизия на земеделския бизнесмен Светослав Илчовски. Този път в присъствието на един от замесените в скандалните разкрития - собственикът на "Градус" Иван Ангелов, предава Bulgaria On Air.

"Беше ме поканил на Монако за негова сметка, в най-хубавия хотел на Монако, за да ме попита дали може ли да направим фиктивен оборот на неговото дружество, че не му достига оборотът. Това всичко ще бъде доказано в прокуратурата", каза Светослав Илчовски.

"Той ме обвинява в машинации. Аз нямам никакви притеснения относно чистотата на работата си", отсече собственикът на "Градус" Иван Ангелов.

По време на Комисията се разрази и нов скандал заради бартерна сделка между България и Арабските емирства, която този път разкри Ангелов.

"Това, което сме дали на Дубай, е върнато чрез фурми. И ние от тези фурми сме си възстановили парите и сме на печалба", допълни той.

"Знаехме, че те са дарение и стояха в складовете на БЧК, но след това се оказа, че и по думите на собственика на "Градус", че това е една сделка. Тъй като няма прокуратура, се наложи в Народното събрание да ставаме свидетели на подобни сцени и това не е един спор, както се опитват да ни го представят от ГЕРБ. Тука става дума за корупция, това не е и темата за "Мата Хари". Става дума за индикация на тежка корупция на премиер, на министри и това го казва самия собственик на "Градус", коментира Иво Мирчев от "Демократична България".

Председателят на Комисията Мая Манолова, коментира, че заседанието е постигнало успех.

"Показахме как се прави бизнес и най-вече как бизнесът е мачкан, рекетиран, изнудван, как ако искаш да си успешен - трябва да знаеш номера на премиера или да си на "ти" с депутатите феотдали от региона. Мръсните тайни на властта започват да излизат", категорична е Манолова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари