Колите на Google Street View отново ще преминат през Русе

4
До септември автомобилите ще преминат през 50 населени места в България
До септември автомобилите ще преминат през 50 населени места в България Снимка: Dunavmost / Архив

До септември автомобилите ще преминат през 50 населени места в България

Емблематичните автомобили на Google Street View отново се завръщат в България. От 2 март започва ново заснемане на инфраструктурата, градовете и природните забележителности на страната. Целта е да се осъвременят изображенията в приложението Google Maps.

До септември автомобилите ще преминат през 50 населени места в България. Списъкът включва редица общини и градове като: Благоевград, Гоце Делчев, Сандански, Петрич, Бургас, Карнобат, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Севлиево, Шипка, Трявна, Дряново, Добрич, Кърджали, Ардино, Момчилград, Кюстендил, Дупница, Априлци, Монтана, Пазарджик, Панагюрище, Велинград, Перник, Плевен, Ловеч, Луковит, Пловдив, Хисаря, Асеновград, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Рудозем, Мадан, Девин, София, Елин Пелин, Равно поле, Костинброд, Ихтиман, Стара Загора, Търговище, Хасково, Харманли, Свиленград, Шумен, Ямбол, Елхово.

Първите кадри на България бяха заснети през 2012 г., а услугата стартира през март 2013 г. Миналата година автомобилите също обикаляха градовете и пътищата на страната. Освен автомобилите, самолетите на Google Street View също снимаха най-големите градове в България – София, Пловдив и Варна.

В приложението Google Maps вече са налични стотици градове и села, пешеходни маршрути, природни забележителности и архитектурни паметници. Инфраструктурата в градовете и помежду им се променя и еволюира, а обновяването с актуалните изображения ще помогнат за ориентиране по различните маршрути.

В приложението вече са налични и снимки от пешеходни маршрути като хижа Алеко на Черни връх, хижа Вихрен на Муратов връх, както и исторически и туристически обекти, като ИАР Шуменска крепост, Стария Несебър и Белоградчишките скали.

Google поставя акцент на защита на поверителността. Преди публикуването на събраните изображения, те се обработват със специална технология, която замъглява лицата на хората и регистрационните табели на автомобили, така че да не могат да бъдат идентифицирани.

Street View е популярна функция в Google Maps с над 220 милиарда изображения от цял свят, включително Антарктика и Арктика. Предлага се на настолни компютри и мобилни устройства, както и в Google Earth.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    3
    LOL
    Дорче, питахме я и каза, че родината и Дания и целия цивилизован свят е заснет и публично достъпен в google streetview. Не вярваш ли? Отварят maps.google.com, отиваш някъде над Европа, хващаш жълтото човече и го пускаш, например в родината на споменатата от теб - Дания. Там даже и малките улични за заснети :D Усещаш ли колко абсурдна и лесно опровержима вгъзродена опорка си пуснала?
  • -11
    2
    Дора Петрова
    В умните държави, дейностите на Google Street View са забранени от съдилищата им като заплаха за националната сигурност! Питайте Маргрете Вестагер!
  • 20
    1
    Хахахаха
    Ще станат супер снимки в този разкопан град!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари