Шофьор: Румъния свети, след Дунав мост насам е бедствие

8
България е все пак - закъсали автомобили, задръствания, клони, възмущава се Свилен Рачев
България е все пак - закъсали автомобили, задръствания, клони, възмущава се Свилен Рачев Видео: Русе Медиа

България е все пак - закъсали автомобили, задръствания, клони, възмущава се Свилен Рачев

Пътят Русе-Разград все още е затворен за всички превозни средства, като се пропускат само леки автомобили, които отиват до съседните села. Водачи разказаха, че са стигнали до границата на двете области и се е оказало, че в Разградско никой не чисти и затова не може да се преминава.

Ивайло Велев обясни, че пътят в частта му в Русенска област е почистен, но само дотам. „В Разградска област, като стигнеш табелата, не е минавало нищо, няма път. Тези коли, къде отиват, не знам просто“, коментира той, цитиран от Русе Медиа.

Екипите на полицията, които дежурят на КПП-то край Русофилите, съветват водачите да изчакат в града. Затворени остават и останалите републикански пътища към Бяла и Силистра. Шофьори, които идват от Румъния, разказват, че там всичко е перфектно – за разлика от пътищата в България.

Пътуваме за Варна, ама пътят е затворен. Ще седим сега два часа долу и после ще пробваме пак. Идваме от Дойчланд /Германия/, пътищата са перфектно изчистени. Русе - затворено навсякъде, даже в Румъния е изчистено“, казва един от шофьорите на изхода за Разград.

Свилен Рачев пътува в обратна посока към Пиргово, но е спрян на КПП-то на хижа „Приста“. Не може да измине оставащите 10 км до дома си.

От Румъния идваме от летището, Румъния свети, десет автомобила минават, ринат наред, всичко е ок. След Дунав мост насам е бедствие, България все пак. Има закъсали автомобили, тирове, задръствания, клони много има“, казва възмутен той.

Обстановката засега остава усложнена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    10
    Az
    Тук е така малко сняг и капан а после искът вода е то няма как зима е ако е във Сахара да няма сняг но има и зима но малко да вали и те България мисли че е във Сахара да не вали зимата
  • -1
    9
    Аз
    https://www.facebook.com/groups/1317900484936980/permalink/7112580805468890/
  • 1
    8
    България
    В Русе има ток и не е спирал. Между другото България изнася доста електричество през нощта. Относно пътищата - има препарати за обработка на пътищата при зимни условия за да няма заледени участъци но това струва много пари. Кой ще ги плати - винетките ли дето не ги събират ? Или Тол-таксите дето също не ги събират ? Относно румъните - те са под опеката на братска Франция защото използват латиницз и защото една част от днешна Румъния е била част от Австро-Унгарската империя , иначе са си същите цигойнери като братята българи.
  • -3
    7
    Рени
    Госпожата иска таксита? Нали са гадни и вмирисани бакшиши? Сега ти търсите, ама и те душа носят. Хак ви е! Ходете пеш и чакайте тролеите.
  • 23
    6
    Русенец
    Почистващите фирми изчакват да се стопи снегът и тогава си искат парите за уж почистването.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари