Който копае дупка, сам пада в нея

6
Водният цикъл в Русе вдъхва живот на народните мъдрости
Водният цикъл в Русе вдъхва живот на народните мъдрости Снимка: Facebook

Водният цикъл в Русе вдъхва живот на народните мъдрости

Водният цикъл в крайдунавския град зацикли и продължава да си цикли от месеци. Въпреки обещанията и уж поетите ангажименти ремонтите по водоснабдителната система нямат край.

Русенци продължават да газят по разбити тротоари и да шофират по разкопани улици, които като че ли са след бомбардировка. Няколко пъти през изминалите месеци слушахме и четяхме обещания от Общината, че всичко ще приключи до края на някой си месец, но очевидно това са само думи, хвърлени във въздуха в опит да се тушира недоволството.

След непоносимите горещини и вездесъщия прахоляк от разкопките на ВиК дойде така чаканата прохлада, която обаче донесе краткотрайни, но интензивни валежи. Дъждът на свой ред също реши да се намеси в ремонтите, но непредвиденото ускоряване на дейностите по разкопаване води до поглъщане на инструменти и техника, както се вижда на снимка, публикувана от русенец в социалната мрежа.

Напоследък кметът Пенчо Милков е изключително деен - пръска за комари, спасява гларуси, празнува на концерт на Веселин Маринов, изразява възмущение по отношение на състоянието на детски площадки, включва се в разследването на случай с открит труп на сметището... Сега очакваме да го видим да тегли собственоръчна потъналата в изкопа машина. И в крайна сметка чакаме окончателна дата за приключване на новаторското мъчение, наречено „Воден цикъл“.

Все пак наближават местни избори и това вдъхва надежда на русенци, че общинарите ще запретнат ръкави и ще свършат нещо полезно. Само да не стане същото като по-рано, когато сегашните управляващи се оправдаха, че това било „заварено положение“. И да не вземат да завещаят „водния“ проект на следващите, които ще дойдат след октомври.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    16
    Loki
    Предлагат ни само неподготвени хора. Това не са избори, а съучастие от наша страна в унищожаването на града ни от София!
  • 9
    15
    Пунта мара
    Пенчо Милков е ясен, ама и ГЕРБ и десните залагат отново на куц кон - бившия служебен областен управител Борислав Българинов. Този човек няма да оправя градските проблеми, а приоритетно девойките и банковите си сметки. На политиците не им пука за Русе
  • -5
    14
    Gero
    Нека Турците вземат отново Булгаристан!Видя се, че бугарите не могат да управляват държавата.
  • 9
    13
    Лео
    Пенчо Милков да се разходи до Бузлуджа вместо да върши глупости и поразии.
  • 12
    12
    Алоууу, ВиК-ато ли е!!!?
    От известно време около Помпената станция на бул. "Гоце Делчев" в "Дружба" по "Воден цикъл" е тотално разбито от разкопаването и има вече отворили се дупки на пътя. През разбития път преминава интезивен трафик, особено сутрин и надвечер. Във всеки един момент там в ямите може да пропадне кола, че и човек.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари