Пенчо Милков: Това е огромна гавра с нас! Строителите от ВиК-проекта асфалтират директно върху калта

8

Елате на срещата на 4 юли в пленарна зала, за да покажете, че с русенци не могат да се подиграват

"Това е реалността за русенци вече месеци. Аз я наричам “огромна гавра с нас”, а изпълнителите на проекта на ВиК-Русе - „възстановяване на пътната настилка“.

Месеци наред русенци живеят с ежедневни щети по колите, нерви от натоварения трафик и стрес дали докато се приберат от работа, няма да заварят нова зейнала дупка пред входа си", писа в своя профил във Фйсбук кметът Пенчо Милков.

По думите му и с просто око е видно, че строителите асфалтират директно върху калта и прахоляка, без битум и само по траншеите, които са били изровени.

Недопустимо е! Всичко ще се отмие от следващия дъжд, а до зимата отдавна ще сме забравили за „асфалта“, подчертава Милков.

Той пояснява, че община Русе не е възложител на ремонтите, затова служителите й могат само да глобяват.

Всеки ден санкционираме за безобразното замърсяване, за липсата на временна организация на движението и обозначения за шофьори и велосипедисти, за това, че не росят и не укрепват изкопите. Проблемът обаче остава! Затова община Русе ще предяви иск срещу ВиК за всички вреди, които са ѝ нанесени. Същото трябва да направят и потърпевшите русенци“, заявява градоначалникът.

Той кани съгражданите си на среща на 4 юли в пленарна зала, за да покажат, „че с русенци не могат да се подиграват“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    18
    А. Косев
    Да, ще дойдем, а не трябва ли ние да ходим на работа, а Вие и контролните органи на този проект все пак да си свършат работата.
  • 3
    17
    русенка
    В последно време наблюдавам, че у дома започва да се понатрупва нещо като котлен камък по батериите на чешмите, мивката от алпака, плочките на стените и по пода в банята. Чистя по един и същи начин, но натрупванията продължават. Вече се питам дали се слага нещо в питейната вода, та да стане толкова варовита?
  • 9
    16
    хехех
    Мангали, сър.
  • 14
    15
    две в едно
    Най-голямата грешка на Пенчо е, че не смени ключови длъжности в общината, а остави некадърните калинки на предишния кмет. Та и самият Пенчо не става за кмет, но и калинките , освен че са некадърни, но и саботираха дейностите на общината.
  • 16
    14
    Бивш служител на ВИК- Русе
    Така е като се държи един боклук от 2006 година до сега в лицето на доктор Савов, пълен безхаберник и крадец в пълния смисъл на думата. Той е перачница за пари. Затова го държат все още в Русе. И БСП и ГЕРБ лапат наравно с него и то милиони в евро. Затова и ние Русенци ще плащаме една от най-скъпите води в България.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари