Кой се готви за избори и как ще се справи правителството с кризите?

0
Правителството усилено работи и за овладяване на цените на храните
Правителството усилено работи и за овладяване на цените на храните Видео: NOVA

От снощи най-голямата формация в управляващата коалиция вече е политическа сила

Учредяването на партия "Продължаваме Промяната", обаче не означавало подготовка за предсрочни избори, информира NOVA

Управляващите обявиха, че ще се борят за икономически растеж и върховенство на закона.  От опозицията заявиха, че няма да подкрепят нито едно решение на кабинета и заговориха за избори.

Учредяването на „Продължаваме Промяната” като партия, не означава подготовка за предсрочни избори. – категорична беше вицепремиерът Калина Константинова

 „Чисто административно нямахме време да  подготвим документи по време на кампанията, сега извървяхме този път”, обясни тя.

В изпълнителната власт министрите са отбор – подчерта още вицепремиерът.  А раздорите в коалицията – коментира така.

Когато имаме едно общество, което е много фрагментирано, ние сме едно огледало на обществото. Същото се случва и в нашата коалиция. Да, понякога емоциите са високи. Важното е да не губим фокуса от важните задачи за обществото”, допълни тя.

Предсрочен вот към този момент изключват и още един партньор в коалицията -  „Има такъв народ”.

„Нека на този хубав професионален празник, нека не говорим за злободневната политика. Доколкото ми е на мен известно няма подготовка за избори”, каза Андрей Михайлов.  

Нито едно решение на правителството от тук нататък няма да срещне подкрепата на опозицията в лицето на ГЕРБ.

„Нека стои още Киро. Още не за вън.  Те трябва да се сринат докрай. В момента е рекет и не го казвам аз, а хора от трибуната, от коалицията. Всичко замина за една година. Както са ви пътищата, както са ви финансите, както ви е фискалният резерв. При 4 и нагоре фискален резерв, а оставихме 12 млрд лошите, а те откраднаха парите”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Бюджетната политика на правителството Кирил Петков защити от Битоля.

„Имаме много ясен бюджет, всичко върви по план и по бюджет. Не сме излезли от никакви рамки”, каза премиерът.

Правителството усилено работи и за овладяване на цените на храните.

„Това, което предлагаме са две неща, които имат по-дълъг хоризонт. Едното е вдигане на прага за ДДС до 160 000 лв., което ще обхване над 200 хиляди фирми и намаляване на лихвата за забавяне”, уточни депутатът от „Демократична България” Георги Ганев.

„Трябва да не допуснем да дойде инфлация особено по линия на продоволствието и на храните, както и на торовете, които да оскъпят земеделската продукция”, обясни вицепремиерът Асен Василев.  

Пакетът от мерки се очаква следващата седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари