Политолог: Коалицията прескочи първия си разпад

0
"В момента за никоя от парламентарно представените партии, освен "Възраждане", не е изгодно да има предсрочни парламентарни избори, не се знае как гражданите биха отговорили електорално", каза Светлин Тачев
"В момента за никоя от парламентарно представените партии, освен "Възраждане", не е изгодно да има предсрочни парламентарни избори, не се знае как гражданите биха отговорили електорално", каза Светлин Тачев Снимка: Bulgaria ON AIR

"Коалицията успя да направи прескачане на първия разпад по пътя си, тъй като пред нея има две кризи, които са външнополитически, но се отразяват вътрешнополитически - Украйна и казусът със Северна Македония"

Това коментира политологът от "Галъп" Светлин Тачев в студиото на  Bulgaria ON AIR.

Тачев призна, че компромисът между историческите антагонисти "Демократична България" и БСП за военнотехническата помощ за Украйна може и да е спасил коалицията, но според него това ще се отрази негативно на електоралните нагласи спрямо тях.

"Ако има проблем, то той не е в това конкретно решение. По-големият проблем е какво правят през останалото време. Не може цял ден да се карат за 2 места в 2 парламентарни комисии. Това е загуба на време в момент, в който бушуват няколко кризи накуп", смята PR експертът Любомир Аламанов.

Той отбеляза, че хората не са свикнали на такава комуникация между коалиционните партньори. По думите му от комуникационна гледна точка няма задкулисие, защото коалиционните партньори всичко си казват.

"Най-вероятно никой не иска избори, защото е толкова сложна ситуацията, че кой би искал да управлява, ако наистина войната чука на нашите порти? Какво ще се случи, ако до 2 седмици се случат прогнозите и Русия наистина нахлуе в Молдова", попита PR експертът.

"В момента за никоя от парламентарно представените партии, освен "Възраждане", не е изгодно да има предсрочни парламентарни избори, не се знае как гражданите биха отговорили електорално. Но има голям проблем в това правителство: вместо да се занимават с всички кризи, те водят вътрешни битки, които са безсмислени", посочи Тачев.

Според политолога в студиото, ако управляващите се опитат и успеят да прекарат страната през кризите през следващите месеци, биха имали по-дългосрочна възможност да управляват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари