Прогноза: Коалицията ще остане в същия си вид

0
"Това са изкуствено създадени напрежения и символни битки. Проблем няма. Традиционно в България се правят пари от политика”, обясни доц. Мария Пиргова
"Това са изкуствено създадени напрежения и символни битки. Проблем няма. Традиционно в България се правят пари от политика”, обясни доц. Мария Пиргова Видео: NOVA

Какви ще бъдат ключовите решения за четворната коалиция на лидерския съвет?

Коалицията ще остане в същия си вид. Това прогнозира в ефира на „Твоят ден” по NOVANEWS политологът доц. Мария Пиргова.

„Ще се намери начин да се приеме декларация, че България ще изпраща военно-техническа помощ за Украйна. Тя вероятно няма да включва оръжия, които убиват, а ще се изрази в поправка на старо оръжие или някакъв вид друга подкрепа. Това са изкуствено създадени напрежения и символни битки. Проблем няма. Традиционно в България се правят пари от политика”, обясни тя.

Политологът доц. Огнян Минчев е на сходно мнение.

НС вероятно с мнозинство ще приеме решение да бъде оказана подобна военно-техническа помощ и предоставянето на някакви калибрени артилерийски установки и боеприпаси. Това ще бъде опаковано по начин, който да предполага, че Корнелия Нинова и БСП няма да имат сериозни проблеми с оставането си в коалицията. Каквато и помощ обаче да бъде изпратена избирателите на БСП няма да бъдат доволни, защото те са хора, подкрепящи агресора. Вероятно ще бъдат направени поредица от стъпки и демонстрации, които да оневинят БСП в контекста на тази помощ”, смята още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Бай Чеп
    И аз така мисля, ще стане както с износа на оръжие за Украйна през трета страна и купуване на руска газ чрез посредник. Ще караме разни боклуци уж да ги ремонтираме и ще тикаме от нашите оръжия обратно. Харвардските плъхове са царе на лъжите и манипулациите, а Курвела знае, че изтърве ли кокъла и ще захапе кочана!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари