Станислав Балабанов: Не е държавническо поведение да се клати сегашното управление

0
Според него, който и да е на власт в България, ще понася критики предвид трудната ситуация в страната
Според него, който и да е на власт в България, ще понася критики предвид трудната ситуация в страната Снимка: БНТ / Архив

Едни предсрочни избори в момента не са необходими, това заяви депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов пред БНТ

Той посочи, че не е държавническо поведение да се клати сегашното управление. Станислав Балабанов не се притеснява и от новата партия на бившия служебен премиер и военен министър Стефан Янев, информира Actualno.com

Според него, който и да е на власт в България, ще понася критики предвид трудната ситуация в страната. "Невъзможно е нещата да се оправят за един ден или за една нощ", каза Балабанов и добави, че всички народни представители искат да защитят националния интерес на България.

Балабанов не вижда под каква форма България ще бъде въвлечена във война, ако помогне на Украйна с военна помощ. "Ние трябва да избираме страна в един такъв момент, защото коя страна да изберем - страната на агресора ли", запита депутатът от ИТН.

Според него мирните преговори са единственият изход в една такава ситуация, в която се намира Украйна.

Балабанов определи като грешка на БСП, че не са изпратили представител в българската делегация в Украйна. Президент, Народно събрание и Министерски съвет трябва да говорят в един глас. "Ще се опитаме да формираме предложения в достатъчно обширен обхват - ремонт на украинските оръжия в България, да има хуманитарна и медицинска помощ", обясни депутатът.

Балабанов не знае дали БСП ще напуснат управлението, ако България окаже военна помощ на Украйна. "Не знам дали ще го направят, аз не съм в БСП и не съм в обувките на Корнелия Нинова", коментира депутатът от ИТН.

Станислав Балабанов бе категоричен, че темата и отношенията с Република Северна Македония е червената линия за ИТН. Тази червена линия, която няма цена, за да бъде прескочена, подчерта той. "Ние имаме ясни правила и ако не бъдат изпълнени, преговори с Република Северна Македония за присъединяване в ЕС няма да се водят", каза още Балабанов.

Ако бъде прекрачена червената линия за ИТН, тогава обществото щяло да види какво ще направи партията на шоумена Слави Трифонов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Този
    Колкото по рано толкова по добре .Е затебе не ама мисля че има свободни места и в други циркове Не на парламента Призедентска република . Милиони спестени за България без този цирк парламента
  • 5
    3
    русенец
    Едни избори сега не бих ги нарекъл предсрочни, а позакъснели. За 3-4 месеца бърборковците извършиха толкова много простотии и се държат толкова неадекватно, че даже и психиатрите започнаха публично да изразяват притеснения за психическото и менталното им здраве. Такива хора в такова състояние автомобил не трябва да управляват, камо ли държава. Проблемът е, че няма да се появи читав човек, който да се качи на мостика на един "Титаник", който се е ударил в айсберг, а и да се появи, нашият доказано "безкрайно мъдър" народ няма да го избере.
  • 7
    2
    Нели КОЛЕВА
    Г-н Балабанов е невъзпят герой от посещението на бълг.делегация в Украйна - нали се взриви ракета на 200 м. от тях. Не обясни как са се предпазили от нея, защото няма и драскотина по тях. Поне К.П. щеше да каже нещо по въроса,а той не споменава нищо за това. Разбирам,че на Б. и компания не им се искат скорошни избори, защото може би няма да са в Парламента, или ще имат само няколко човека, от които нищо не зависи нищо.
  • 4
    1
    Бай Чеп
    Чалгарко Балабанко като беше репортер по протестите други ги разправяше, ама надена депутатския костюм и му е вече през оня отатък!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари