Кои са най-странните нови рекорди на Гинес

1
Ник Щоербел има най-дългият език в света
Ник Щоербел има най-дългият език в света Снимка: Daily mail

По случай 60-годишния си юбилей "Книгата на рекордите на Гинес" представя най-странните нови рекорди, които ще бъдат включени в изданието догодина.

Най-малката каравана е на писателя Яник Рийд от Великобритания. Тя е дълга 2,39 м., висока е метър и половина, а ширината й е 79 см. Вътре има легло, лампи, телевизор, мивка и чайник.

Най-високото магаре е Ромул. То е от специална американска порода и е високо 1,72 метра. Ромул и по-малкият му брат Рем живеят в ранчото на Кара и Фил Йелот в американския щат Тексас.

Ник Щоербел има най-дългият език в света. Голям принос за рекорда на Ник има баща му, който е голям фен на рок бандата "Кис" и карал сина си да имитира физиономиите на басиста на групата Джийн Саймънс. Езикът на момчето е дълъг 10,1 см., но въпреки това "не мога да си оближа носа", казва той самият.

Най-голямата колекция, посветена на Джеймс Бонд, принадлежи на Ник Бенет. Той има 12 463 предмета, свързани с Агент 007. Бенет започва колекцията си на 28-годишна възраст, а сега е на 47 г.

Носителка на рекорда за най-далечен изстрел с лък, направен с крака, е цирковата артистка Нанси Зайфкер. Тя е успяла да забие стрелата в 14-сантиметрова мишена на разстояние 6 метра.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари