Русенци дадоха своя принос в най-дългото послание за мир

2
4-километров плакат се бори за рекордите на "Гинес"
4-километров плакат се бори за рекордите на "Гинес" Снимка: Facebook

4-километров плакат се бори за рекордите на "Гинес"

4-километров плакат се бори за рекордите на "Гинес". Уникалното послание цели да вдъхнови повече хора, както и да ги насърчи, за да се борят за мир на планетата.

"Ние сме ключът към бъдещето с нашата вяра. Целта ни е да се включат възможно повече българи, за да покажем, че имаме право на глас и искаме мир", сподели Мариета Павлова, основател на инициативата "Заедно за мир на планетата Земя" на Лайънс клуб - Плевен, цитирана от "България Днес".

За да стартират своята идея, миряните организират поход край река Дунав. Доброволците преминават през маршрута Видин - Байкал (Плевенско) - Никопол, за да стигнат до Русе.

Русе развяхме знамето за мир и сложихме началото на нашата инициатива. Сега ни очаква много усърдна работа, за да стигнем до края на целта си и да направим най-дългото послание за мир", споделя Мариела. По думите ѝ се надяват плакатът да достигне 4 километра, а за целта ентусиастите разпечатват огромната настилка, която е с широчина 60 сантиметра.

"Следващата стъпка е да разделим плаката на много части, които да изпращаме в различните институции в страната - детски градини и училища", разказва основателката на инициативата.

По този начин всяко дете ще има възможността да участва в рекордите на "Гинес" със своето послание. Малчуганите от забавачките, които не могат да пишат, могат просто да оставят малка рисунка, олицетворяваща мира.

"Всички знаем, че това е много дълъг процес и ще ни отнеме време, но това не ни притеснява. По мои изчисления най-дългото послание за мир трябва да бъде готово до декември 2025 г", категорична е Мариета.

След като плакатът е напълно готов, основателката на инициативата ще го изпрати до ООН, както и до Европейския парламент.

"Не сме се свързали все още с "Гинес", защото първо искаме да видим как ще потръгне и дали изобщо ще се доближим в желаните 4 км в поставените от нас срокове", заключи Павлова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари