Кой с какво ще се представи във Фестивала на пясъчните фигури в Русе

0
Международният фестивал на пясъчните фигури започва довечера от 19 часа на Кея в Русе
Международният фестивал на пясъчните фигури започва довечера от 19 часа на Кея в Русе

В Международния фестивал на пясъчните фигури, който започва довечера от 19 часа на Кея в Русе, участват скулптори от България, Япония, Чехия и др. Както вече съобщихме, са подбрани доказали се на международно ниво майстори. Ето и кратки справки за тях. 

КАЦУХИКО ЧАЕН, Япония. В гилдията на майсторите на пясъчни скулптури по цял свят го наричат СВЕТОВЕН ШАМПИОН. През годините е печелил призови места и най-големите отличия в повече от 80 престижни международни скулптурни симпозиуми и фестивали в света.

РАШО МИТЕВ, скулптор от Смолян, България. Участник в престижни скулптурни симпозиуми и фестивали, носител на много награди от международни конкурси и артистични събития. Познат на публиката в Русе с участието си в Международен скулптурен симпозиум "Русе - 121 премиери" 2014г., автор на скулптурата "Слънчевото колело".

ОГНЯН ЧИТАКОВ, скулптор от Асеновград, България, печелил много призови места на престижни международни скулптурни симпозиуми и фестивали у нас и в редица европейски държави.

С пясъчна скулптура на известния Тарас Бульба (по едноименния филм на режисьора Владимир Бортко) във фестивала ще участва ИРИНА ТАФЛЕВСКАЯ, скулптор от Украйна с международна известност. Тя е носител на много престижни награди от международни скулптурни симпозиуми и фестивали в света. Нейната творба ще бъде извън състезанието по пясъчно скулптуриране, защото Ирина Тафлевская е консултант на Международен фестивал на пясъчни скулптури, Русе'2015.

ЯКУБ ЖИМАЧЕК, скулптор от Чехия, печелил много призови места на престижни международни скулптурни фестивали по цял свят.

ИНЕС ВАЛТЕРЕ-УЛАНДЕ, скулптор от Латвия, лауреат на много престижни награди от международни скулптурни симпозиуми и фестивали.

ДАНИЕЛ КЪНЧЕВ, скулптор от Русе, преподавател и творец. Неговата деликатност често застава на пътя на славата, която заслужава. Както за безспорния си талант, за десетките национални и международни отличия, така и за безрезервната всеотдайност към културно-историческото наследство на родния град. Малцина знаят, че е участвал във възстановяването на емблематичните паметници и скулптурни композиции в Русе, не само безвъзмездно, но често влагайки и лични средства.

ДОНАТАС МОЦКУС, скулптор от Литва, лауреат на много престижни награди от международни скулптурни симпозиуми и фестивали.

Индиана Джоунс ще "оживее" на Кея в Русе по време на състезанието по пясъчно скулптуриране между най-добрите творци в света. Автор на скулптурата ще бъде известният руски майстор на пясъчни фигури Илья Филимонцев. Лауреат на международни фестивали и скулптурни симпозиуми в Европа, Азия, Австралия и САЩ. Атрактивен, неочакван, авангарден автор, който често става любимец на публиката.

Прометей от пясък ще "осветява" фестивала. Фигурата е персонаж от едноименния филм на режисьора Ридли Скот. Нейният автор Руслан Коровков, познат на русенската публика с участието си в RUSE ICE FEST, е признат майстор на длетото с международна известност. Той е лауреат на престижни скулптурни симпозиуми и фестивали в Европа, Азия и САЩ. Пясъчната скулптура на Прометей няма да участва в състезанието по пясъчно скулптуриране, тъй като Руслан Коровков е консултант на Международен фестивал на пясъчни скулптури, Русе' 2015

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари