Кой не бива да яде тиква

2
При тези хора консумацията дори на една порция тиква може да причини стомашно-чревни разстройства
При тези хора консумацията дори на една порция тиква може да причини стомашно-чревни разстройства

При тези хора консумацията дори на една порция тиква може да причини стомашно-чревни разстройства

Ползи за здравето ни от консумацията на тиква са безспорни. Тя може да се използва като естествен детоксикатор на тялото, според диетолога д-р Олга Перевалова, пише Actualno.com.

Тиквата съдържа голям брой елементи, които са много полезни за кожата и очите, наречени каротеноиди. Те трябва да присъстват редовно в диетата на всеки. Но за определени хора тиквата е по-добре да се изключи от менюто.

При тези, при които са налични проблеми с функцията на червата, консумацията дори на една порция тиква може да причини стомашно-чревни разстройства като диария.

Тиквата също така има холеретичен ефект, което означава, че тя трябва да се избягва при проблеми с отстраняването на жлъчката от тялото. Но ако страдате от хроничен запек, тогава тя напротив, ще донесе значителни ползи за здравето ви, тъй като укрепва чревната подвижност.

Гастрит, пептична язва, колит и панкреатит са други противопоказания за нейната консумация, но в случая от диетата трябва да се изключат всякакви зеленчуци, особено тези, които съдържат груби фибри.

*Важно: Тази статия е единствено с информативна цел и не може да се използва като заместител на препоръките, дадени от специалист за балансирано хранене, както и да замени консултацията с лекар!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари