Кои храни удължават живота

0
Според специалистите лешниците са истински склад за здрав
Според специалистите лешниците са истински склад за здрав

Някои храни допринасят за дълголетието

Най-дълго живеещите хора в света са обект на много научни изследвания. Учените са установили, че някои храни допринасят за дълголетието, пише Здравето

Според специалистите лешниците са истински склад за здраве. Той обновява човек както вътрешно, така и външно, позволява ви да поддържате енергия. Орехът подпомага здравето на мозъка и е богат на витамини Е и В6.

Пълнозърнестите храни предпазват здравето на червата и ви карат да се чувствате сити по-дълго. Те помагат за контролиране на нивата на кръвната захар и балансиране на кръвното налягане. Полезни са при сърдечни заболявания, дават енергия и намаляват риска от развитие на диабет.

Подобряващият паметта банан е една от храните за столетниците. Плодът подобрява храносмилането и предпазва от рак.

Нахутът е доста висококалоричен продукт, съдържа витамини А, С, Е, К, витамини от група В, както и минерали като фосфор, калий, калций, желязо и магнезий. Нахутът заема водеща позиция сред продуктите, които се консумират от най-дълголетните хора. Ускорява възстановяването на клетките и тъканите, лекува инфекции и рани.

Богатият на фибри черен боб понижава холестерола, подобрява храносмилането и работата на червата. Освен това е богат на витамини А, В2, В3, В6 и В9, съдържа фолиева киселина, калций, фосфор, цинк и магнезий. Смята се за един от най-полезните продукти за дълголетие

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари