Кой е българският Банкси, който предсказа ареста на Борисов през 2021 година?

1
EmircA предсказа и отслабването на Делян Пеевски
EmircA предсказа и отслабването на Делян Пеевски Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Повечето от градските шедьоври на EmircA са в китния квартал "Лозенец"

Графити майстор предсказа ареста на Бойко Борисов. Кой е EmircA и какво иска да каже на света с изкуството си?

Неговите графити изобразяват знакови политически лидери и хора от високите етажи на властта. Подписва се под псевдонима EmircA. Всички са чували за него, но никой не знае кой реално е той. Или пък тя, информира Bulgaria ON AIR.

Първият графит на EmircA се появява преди около 2 години в София. Оттогава целият град говори за творбите му, които са безпардонни и до болка откровени. Може би точно за това голяма част от тях са заличени. Но народната памет ги пази, защото са толкова силни, че оставят отпечатък.

Пазят ги и архивите на фотографа Иван Шишиев. Той е и един от малцината, успели да осъществят контакт с мистериозния графити майстор.

"Единственият ни досег е по Instagram и с него се разбираме. Той ми показва всъщност къде ще бъде следващият му графит и по какъв начин ще изглежда той. Дава ми напътствия и аз отивам да го снимам", сподели Иван Шишиев.

Графитите на EmircA имат способността да изпреварват събитията и да предсказват критични моменти. През ноември 2021 г. уличният творец нарисува Бойко Борисов зад решетките. Няколко месеца по-късно картината се превърна в реалност и разследващи отведоха бившия премиер от дома му в Националната полиция, където беше задържан за 24 часа.

EmircA предсказа и отслабването на Делян Пеевски.

"До голяма степен наистина предсказа, че той е отслабнал, защото буквално една седмица по-късно Пеевски се появи изключително отслабнал, точно както Emirca го е нарисувал. Колкото и да е невероятно - графитите му се появяват случайно и същевременно предсказват събитията", допълни Шишиев.

Градските легенди говорят, че EmircA е мъж. Той има и специална тактика, за да не бъде засечен от полицаи - рисува по един графит на денонощие. Прави впечатление, че повечето от градските му шедьоври са в китния квартал "Лозенец".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари