Кметът се похвали с обновения парк в село Бъзън

0

Вчера, кметът на Община Русе Пламен Стоилов заедно с кмета на с. Бъзън Василена Цанкова откриха обновения парк „Баба Деша“ в село Бъзън.

Г-н Стоилов поздрави всички жители на селото и ги увери, че Бъзън е приоритетен за община Русе. „За мен е удоволствие да бъда сред вас, спомням си преди година как изглеждаше това място, а сега имате един страхотен парк, който трябва да пазите“, допълни кметът. Г-н Стоилов увери жителите, че от следващата година започва активно асфалтиране на улиците.

Паркът се обновява по програма „Малки населени места“ на Община Русе и включва изграждането на спортна и детска площадка, кът за отдих и облагородяване на централната част на селото с поставяне на шадраван и осветление. Отпуснатата сума е в размер на 24 968,00 лв. За децата на Бъзън са изградени две игрища за волейбол и футбол, а самият парк е на площ от 4 дка. Кметът Пламен Стоилов връчи 3 топки – футболна, баскетболна и волейболна на децата, за да могат да играят в парка.

След официалното откриване на реконструирания и облагороден парк се проведе концерт с участието на  ОБДЦКИ, а специални гости бяха финалистките от петия сезон на „България търси талант“ Мирела и Пресияна Димитрови.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари