Кметът на Свищов става доброволец в болницата

2
Генчев споделя, че е взел решението, за да даде личен пример на своите съграждани, след като от местната болница призоваха хората да окажат съдействие като доброволци, но никой от жителите на крайдунавския град не се отзова на апела
Генчев споделя, че е взел решението, за да даде личен пример на своите съграждани, след като от местната болница призоваха хората да окажат съдействие като доброволци, но никой от жителите на крайдунавския град не се отзова на апела Снимка: в. "Борба"

Кметът на община Свищов Генчо Генчев даде личен пример за борба с коронавируса, след като заряза стола в кметския кабинет и постъпва като доброволец в COVID отделението на местната болница

Той си е взел десет дни отпуск и от неделя вече ще бъде вместо с костюм с бяла манта и предпазна маска на лицето в най-опасната зона на първия ред в битката със смъртоносния вирус, информира Монитор. Генчев споделя, че е взел решението, за да даде личен пример на своите съграждани, след като от местната болница призоваха хората да окажат съдействие като доброволци, но никой от жителите на крайдунавския град не се отзова на апела.

Като кмет хората ми имат доверие и се надявам личният ми пример да бъде подет и от други жители на Свищов. Трябва да помогнем на медиците в болницата сега, когато имат толкова голяма нужда от нас за спасяването на човешките животи”, споделя кметът. Освен това, кметът на крайдунавската община и общинските съветници се отказват от заплатата си за месец ноември, като парите ще отидат отново за нуждите на местното лечебно заведение.

Положението на общинската болница в Свищов е доста сериозно. В специализираното COVID отделение работи само една медицинска сестра, която от 20 дни не е напускала отделението. А единствената пулмоложка пък е на 70 години. Към момента в COVID отделението са хоспитализирани шестима заразени с коронавирус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари