Болницата в Свищов остана без медицински сестри

0
Единствената сестра днес е приета в тежко състояние
Единствената сестра днес е приета в тежко състояние

Общинската болница „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов спешно се нуждае от медицински сестри, призова кметът Генчо Генчев, който е доброволец в Covid отделението 

Единствената сестра, която близо месец сама се грижеше за болните с коронавирусна инфекция в специализираното отделение, днес е приета в тежко състояние.

Положението в свищовската болница е много тежко, увеличават се заразените с коронавирус, има и пациенти, чието състояние се подобрява, заяви за БНР кметът Генчев, който от миналата седмица е доброволец в отделението, което е за средно тежки случаи.

Много хора са откликнали да дарят пари за закупуване на лекарства. Най-сериозна и кризата за медицински сестри, посочи той:

„Нека колкото може повече медицински персонал да се включи в грижите, защото е изключително трудно. Една сестра за много хора, имаме всяка вечер тежки и спешни случаи. Освободихме сестрата, която беше тук 25 дена и сега я връщат в отделението в тежко състояние с коронавирус.

Заместник-кметът на Свищов Анелия Димитрова, която временно пое управлението на общината, издаде заповед, с която забрани всички масови прояви на закрито, включително сватби и кръщенета, гимназистите минават на електронно обучение до края на ноември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Всяка жена си мечтае за размер... който няма значение!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари