Как се справя кметът на Свищов като доброволец в болницата?

1
35 са пациентите, преминали досега през COVID отделението. По думите на кмета, той лично е помогнал четирима от тях по-бързо да получат помощ интензивна грижа в областни болници
35 са пациентите, преминали досега през COVID отделението. По думите на кмета, той лично е помогнал четирима от тях по-бързо да получат помощ интензивна грижа в областни болници Видео: bTV

Кметът на Свищов Генчо Генчев влезе като доброволец в COVID отделението на общинската болница

"Това са д-р Иванова и д-р Жекова, завеждащ на отделението, пулмолог, на 65 години и продължава да работи във Вътрешно отделение и те започват сега визитацията, и каквото дадат като указания, ние със сестрата и санитарят изпълняваме"

От вчера кметът Генчо Генчев официално е оформил пред ръководството на общинската болница ролята си на доброволец, уточнява bTV.

- Въпросът е тук, пак казвам, психологически да няма място за паника.

- Не е ли пиарски ход това?

- Който мисли, че е пиарски, нека да заповяда и той да си направи пиар.

35 са пациентите преминали досега през COVID отделението. По думите на кмета, той лично е помогнал четирима от тях по-бързо да получат помощ интензивна грижа в областни болници.

"Той така или иначе влизаше в отделението. Не съм изненадан и така, лично аз, се чувствам по-спокоен“, заяви Илиян Венков, управител на МБАЛ "Д-р Димитър Павлович"- Свищов.

Засега всички отделения на болницата функционират нормално.

Освен кмета, четирима души от други градове също са подали заявления за доброволчески труд в свищовската болница. Сред тях е българка, която работи и живее в Германия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари