Кметът на Русе поиска от МОСВ мобилна станция за измерване на органични замърсители

2
Пенчо Милков се срещна с представители на Министерството на околната среда и водите и РИОСВ – Русе
Пенчо Милков се срещна с представители на Министерството на околната среда и водите и РИОСВ – Русе

Русе се нуждае от сертифицирана мобилна станция за измерване на органичните замърсители"

Това заяви кметът Пенчо Милков на среща с представители на Министерството на околната среда и водите и РИОСВ – Русе - заместник-министрите Атанаска Николова и Николай Кънчев, както и зам.-директора на ИА по околна среда Михаил Бъчваров и началника на отдела по въздух и вредни физични фактори в РИОСВ – Русе инж. Христо Милков, съобщиха от пресцентъра на Община Русе.

Техниката трябва да е преносима, но не предназначена за аварийни ситуации, каквато имат Изпълнителната агенция по околна среда и водите и службите по Пожарна безопасност и защита на населението“, уточни кметът.

Ние, русенци, настояваме тя да дава информация какви точно са отделяните от производствата химични вещества и дали количествата са в границите на измерванията на „Линамар“, каза още Милков и подчерта, че в борбата за чист въздух в момента се включват както обикновени граждани, така и специалисти от Русенския университет, предоставящи своята експертиза по темата.

В срещата взеха участие и областният управител на Русе Галин Григоров, председателят на Общински съвет Иво Пазарджиев, председателят на Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със замърсяването на атмосферния въздух и за отпадъците в Община Русе Пламен Рашев, както и експерти от общинска администрация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари