Русенци заливат РИОСВ със сигнали, но замърсители на въздуха не са открити

1
Екоинспекторите надушили сладникава миризма, но тя нямала промишлен характер
Екоинспекторите надушили сладникава миризма, но тя нямала промишлен характер Снимка: Dunavmost

За 6 дни през юли русенци подали 21 сигнала за миризми

Най-много сигнали през юли екоинспекцията е получила от граждани, алармиращи за неприятни миризми на химикали. Това съобщиха от РИОСВ в месечния си отчет.

През периода от 20:50 ч. на 8 юли до 8:00 ч. на 9 юли в РИОСВ са постъпили 8 сигнала за неприятни миризми, бакелит и обгазяване от различни части на града. Екип на екоинспекцията е извършил няколко обхода в Източна промишлена зона. На места е усетена сладникава миризма, която няма промишлен характер, отчитат специалистите.

В дните от 12-ти до 17-и юли са регистрирани 13 сигнала от централните части на Русе, кварталите „Здравец-Изток“, „Възраждане“, „Ялта“ и района на Автогарата за неприятни миризми – химически, бакелит, изгоряла пластмаса. В рамките на периода, в часовите интервали от 22:00 до 23:30 и 04:00 до 05:30 ч. са извършени обходи в Източна промишлена зона и жилищните квартали, откъдето са постъпвали сигналите. Не е установено наличие на миризми, категорични са експертите. Не са установени и нерегламентирани промишлени източници на интензивно миришещи вещества при извънредните проверки.

При проверка на „Линамар Лайт металс Русе“ ЕООД не е констатирано разпространение на интензивно миришещи вещества извън производствената площадка, както и нерегламентиран източник на отпадни газове.

Според РИОСВ фирмата е предоставила данни за баланса входящо-изходящи въздушни потоци, при които било видно, че в производствените халета е осигурено подналягане на работната среда. По описаните сигнали за неприятни миризми в Русе са извършени 4 извънредни проверки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари