Министър Димитров: Ако искате допълнителни уреди нека Русе да ги закупи, защото в момента си миете ръцете с нас!

1
Не е достатъчно да обичате града, дайте нещо от себе си в бюджета, купете една станция, преоборудвайте, заяви той
Не е достатъчно да обичате града, дайте нещо от себе си в бюджета, купете една станция, преоборудвайте, заяви той Снимка: Десислава Кулелиева / БНТ

Не е достатъчно да обичате града, дайте нещо от себе си в бюджета, купете една станция, преоборудвайте

Русе ще бъде единственият град в страната, освен столицата, в който 4 станции ще измерват качеството на атмосферния въздух.

Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров, който беше изслушан от ресорната парламентарна комисия.

Въпреки че министерството е изпълнило задълженията си, стриктният контрол върху промишлените обекти в града ще продължава, подчерта Димитров:

"МОСВ - четири станции, имате ги, съдействието на РИОСВ - имате го. Установен нарушител ще бъде санкциониран безкомпромисно. Какво повече искате да ви го гарантирам. Ако искате допълнителни уреди нека Русе да ги закупи, да ги сложи, защото в момента Русе си мият ръцете с нас. Не е достатъчно да обичате града, дайте нещо от себе си в бюджета, купете една станция, преоборудвайте“, предава БНР.

Министър Димитров призова регионалната здравна инспекция да изпълнява своите отговорности и поясни, че това е институцията, от която зависи изготвянето на оценка за здравния риск за живущите в района. Контролните функции трябва да се осъществяват от директора на регионалната екоинспекция и местната власт:

"И да накажем действително виновния. И аз имам своите подозрения, че измерителните уреди в някои заводи не са на точното място, а на друго, че през нощта се отварят люкове и нарочно се изпуска, но всички работници си мълчат, за да си запазят работните места, а всички наоколо не виждат какво се случва, но това са само подозрения и не мога да кажа ти, ти и затуй нямаме право", каза екоминистърът Емил Димитров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари