Клуб "Юнак" получи дарение

5
Сдружение „Арената“ подкрепи русенския спорт
Сдружение „Арената“ подкрепи русенския спорт Снимка: Спортен карате клуб „Юнак“

Сдружение „Арената“ подкрепи русенския спорт

Русенският спортен карате клуб „Юнак“ получи дарение за своите състезатели от СдружениеАрената“, чийто управител е Атанас Бойков. Инициативата стана възможна и с подкрепата на бившия заместник областен управител и парламентарен секретар на Министерството на транспорта и съобщенията Синан Хебибов. Според него спортът в областта е на много високо ниво, но е необходима по-осезаема подкрепа за състезателите ни от страна на местната и държавната власт. „Радвам се, че започваме новата година по такъв начин и даваме шанс на доброто. Нека повярваме в него, но и да направим необходимото то да се случва по-често около нас“, каза Хебибов. „Безкрайно съм благодарен на хората от „Арената“, защото те показват, че с постоянство и безкористност всичко може да се постигне. Надявам се, че техният пример ще бъде последван“, допълни Хебибов. Той разговаря и с част от децата, които проведоха първата си тренировка за годината и им пожела здраве, както и да не се отказват от мечтите си. „Спортът ви прави лидери и победители в живота. Знам, че можете да се справите с всяко предизвикателство. Давайте смело напред и не се страхувайте от непознатото“, каза на децата Хебибов, информираха от спортния клуб.

Спортистите получиха по 29 броя протектора за крака и ръце на обща стойност малко над 1000 лева. Средствата са осигурени изцяло от Сдружение „Анрената“. Децата, трениращи под шапката на „Юнак“, участват непрекъснато в състезания, като сред най-големите отличия за клуба е бронзовият медал на Петя Стоянова на световното първенство за юноши през миналата година. Неин треньор и управител на клуба е Георги Иванов. В клуба тренират около 30 деца на възраст от 5 до 15 години. Тренировки се провеждат и за хора над 18-годишна възраст, като към момента от тази възможност се възползват близо 20 човека. Основната дейност на клуба е съсредоточена в т.нар. киокушин карате.

Припомняме, че в началото на миналата година беше даден старта на съвместна инициатива, целяща подпомагането на спорта в Русе и региона, насочена основно към подрастващите. Идеята бе дадена от Синан Хебибов, който тогава заемаше поста заместник областен управител и бе подкрепена от управителя на „Арената“ Атанас Бойков. Първото дарение бе за боксов клуб „Дунав-Русе“. В края на януари 2022-а младите спортисти получиха дългочаквани уреди и екипировка. През пролетта на същата година беше подпомогнат и лекоатлетически спортен клуб „Локомотив“. И трите клуба са допринесли много за развитието за спорта в града.

СдружениеАрената“ е и организатор на нашумялото през последните две години едноименно състезание, на което хора от всякаква възраст, любители на спорта, можеха да изпитат уменията си за издръжливост, ловкост, точност и баланс. През 2020-а надпреварата привлече 21 души от всички краища на страната, а през 2021-а 24. Най-младият участник бе едва на 17, а най-възрастният на над 50. И при двете състезания специални гости са били любими риалити герои от „Фермата“ и „Игри на волята“ и с тяхна помощ и тази на спонсорите бяха събрани средствата. Първоначалният замисъл е бил парите да се използват за изграждането на уникална по рода си спортна площадка в Русе. Планирано е било тя да бъде от тип “Ninja Warrior”, т.е. тя е щяла да включва най-различни спортни съоръжения от висок клас за малки и големи. Поради обаче по-тромави и бюрократични процедури, проектът поне на този етап не се предвижда да се реализира. Независимо от това сигурен остава фактът, че събраните пари ще се използват с благородна цел, а именно за спорта в Русе и региона. Идеята е да продължат да се финансират младежи за участия в състезания, тренировки, а също да бъде закупувана и необходимата екипировка. „Надяваме се занапред да имаме подкрепа от местната власт, за да можем да реализираме инициативите, които планираме. Вярваме, че можем да бъдем полезни за спорта в региона и го доказваме вече многократно. Хубаво ще е, ако и повече администрации повярват в нас и започнат да разглеждат неправителствения сектор като сериозен партньор“, споделя председателят на „Арената“ Атанас Бойков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари