Кирил Симеонов: Добавката от 60 лева за пенсионерите продължава до края на годината

0
Според него се обсъжда пенсиите да бъдат увеличени с размера на ръста на инфлацията
Според него се обсъжда пенсиите да бъдат увеличени с размера на ръста на инфлацията Видео: NOVA NEWS

По думите му мерките за високите цени на тока ще се изплащат и през май

"COVID добавката от 60 лева за пенсионерите ще се преформулира като антиинфлационна добавка и ще бъде продължена до края на годината. Мерките за високите цена на тока се продължават за май месец". Това заяви депутатът от "Има такъв народ" Кирил Симеонов за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му по предложение на ИТН се обсъжда намалението на акциза да се отнася до базово потребление от миналата година, за да няма злоупотреби. "Става дума за битови потребители. Обсъжда се и намаляване на ДДС до 9% за доставки на централно отопление и природен газ. Една от по-мащабните мерки е субсидиране на компенсациите на крайния потребител за горивото", посочи той.

Според него се обсъжда пенсиите да бъдат увеличени с размера на ръста на инфлацията. "Намаляване на акциза на плодове и зеленчуци също е сред предложените мерки, както и необлагаемият минимум. В момента се водят преговори за дългосрочни договори за тока. Обсъждат се голяма палитра от мерки. Една от тях е облагане на свръхпечалбите на енергийни дружества", обясни Симеонов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари