Кирил Петков: Сигурен съм, че Борисов няма да се появи на делото

0
Лъжите трябва да се опровергават, за да може българските граждани да не губят надежда, каза той
Лъжите трябва да се опровергават, за да може българските граждани да не губят надежда, каза той Видео: NOVA

Лъжите трябва да се опровергават, за да може българските граждани да не губят надежда, каза той

Цялостният иск срещу Бойко Борисов е за половин милион лева с първа стъпка – частичен иск от 10 000 лв. Това каза лидерът на „Продължаваме промянатаКирил Петков на влизане в Софийския районен съд, където се гледа делото за клевета, заведено от него срещу лидера на ГЕРБ.

Идеята е – доказваме, че той лъже за 10-те хиляди и след това внасяме за цялостния иск“, уточни Петков, предаде bTV.

Делото е във връзка с изказвания на Борисов, че Петков и другият съпредседател на „Продължаваме промяната“ - Асен Василев, са получавали комисионни от договори за доставка на газ. Защитникът на Бойко Борисов - адвокат Менко Менков, определи делото като поредна политическа атака.

"Днес сме тук, за да опровергаем една голяма лъжа, а именно за газовите посредници. Лъжата, която г-н Борисов и неговият екип изричаше, е, че едва ли не ние сме се обогатили от газови посредници. Тъй като през цялото време казвахме, че това не е така, сега решихме, че само българският съд може да даде истинският отговор на гражданите", заяви пред журналисти Кирил Петков.

"Сигурен съм, че днес г-н Борисов няма да се появи на това дело, както съм абсолютно сигурен, че лъжите, които са свързани и с Мариците и с това, че зимата ще бъде студена и гладна, трябва да се опровергават, за да може българските граждани да не загубят надеждата, че има политици, които се борят за каузата и вярват, че корупцията е нещо лошо", каза още лидерът на ПП.

Относно политическата обстановка в момента у нас Петков е на мнение, че е малко вероятно да има правителство с трети мандат.

Ще седнем с абсолютно всеки да говорим за политики“, каза той, коментирайки дали би седнал да преговаря с „Български възход“, ако на тях им бъде връчен мандата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари