Кирил Петков: Ще има ротация на 6-ти март, хората искат стабилност

1
Ще бъдат направени повторни консултации за конституционните промени след президентското вето
Ще бъдат направени повторни консултации за конституционните промени след президентското вето Снимка: БГНЕС

Ще бъдат направени повторни консултации за конституционните промени след президентското вето

Доволен съм, че след първоначалните критики явно президентът е осъзнал колко е важна съдебната реформа в областта на конституцията, и дори временното отлагане, което беше наложено с този закон, беше непоносимо за него. Това е една добра новина. От друга страна, ние ще направим втори кръг от консултации и внимателно ще прегледаме текстовете отново. За нас промените в Конституцията са много важна победа. Затова ще огледаме закона още един път, за да сме сигурни, че не отлагаме прекалено дълго време част от промените в Конституцията“, каза съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков пред медии във Видин, предаде БТА. Петков заяви, че с наложеното вето върху промените в Конституцията президентът е разбрал, че: „промените са не само добри, но трябва да влязат веднага в сила, което показва промяна в оценката на нашата работа“.

По другата актуална политическа тема – ротацията и постът на външен министър – Петков коментира:

Денков и Габриел са влезли в конструктивни дискусии и ще предадем топката към тях да решат. Очевидно добре работят като отбор. Когато има желание, има и начин. Оставаме дискусиите в техните ръце. Нашата позиция не се е променила, но нека конструктивните разговори да продължат между тях“ - каза Петков и допълни, че ПП ще изпълни обещанието за ротация на 6 март, защото „хората искат стабилност, омръзнаха им политическите драми“.

Всеки политик има задължението по-внимателно да се отнася към това и да не слага темата избори веднага на масата. Балансът на сегашното управление трябва да продължи. Прибързани решения не трябва да има, но от друга страна – не балансирани решения също“.

Днес Кирил Петков беше на посещение във Видинския регион за откриване на нов офис на ПП в Белоградчик и срещи с членове на местната партийна структура и симпатизанти във Видин и Белоградчик. Съпредседателят на ПП проведе срещи още и със изпълнителния директор на българо-румънско дружеството "Дунав мост Видин-Калафат", с директора на МБАЛ „Св. Петка“, както и с директора на Областно пътно управление Видин.

„Вярваме, че когато пътят Монтана–Видин бъде изграден, когато до края на годината и сухопътните ни граници се присъединят към Шенген, Видин ще бъде все по-проспериращо място. Просто отнема малко повече време, отколкото ни се иска, но виждам, че хората са готови за тази промяна“, каза Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари