ПП-ДБ плашат с оставка

2
Докато правителството се опитва да работи, зад гърба му едно друго мнозинство се опитва да попълва регулаторите, коментира Христо Иванов
Докато правителството се опитва да работи, зад гърба му едно друго мнозинство се опитва да попълва регулаторите, коментира Христо Иванов Снимка: Facebook / стоп кадър

Докато правителството се опитва да работи, зад гърба му едно друго мнозинство се опитва да попълва регулаторите, коментира Христо Иванов

Правителството не се разваля, но трябва ясно да определим характера му – дали е реформаторско, или е правителство-параванче, заяви на брифинг в парламента народният представител от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Христо Иванов.

„Докато правителството се опитва да работи, зад гърба му едно друго мнозинство се опитва да попълва регулаторите“, коментира Христо Иванов по повод на днешното решение в дневния ред на парламента да влезе изборът на процедурни правила за избор на ръководители на Сметната палата, Българската народна банка и Националната здравноосигурителна каса.

„Искаме спазване на поетите ангажименти и предварително съгласуване на всички процедури за регулаторите, преди те да стартират“, каза още Иванов.

Бойко Борисов каза неща, които не са верни, че нямал ангажимент. Има ангажимент. Има ангажимент към общата законодателна програма. Тя не е един списък, който някъде да бъде развян. Общата законодателна програма инкорпорира в себе си ясен ангажимент заедно да се изработва съответното законодателство“, заяви Иванов.

Според него няма проблем да се спази ангажиментът и двата подготвени антикорупционни законопроекта – на ПП-ДБ и на ГЕРБ-СДС, да се обсъждат на първото четене и от тях да се вземе най-доброто. „Това е нормалната парламентарна практика. Тук става дума за демонстрация, че има друго мнозинство“, смята Христо Иванов.

Иванов призова ГЕРБ-СДС и за последователност в действията по реформата в съдебната власт, предаде БТА.

„Никой да не си мисли, че в България ще има правителство-параванче с наша подкрепа“, предупреди той.

На въпрос оставка може ли да има оставка, Петков отговори ясно: „Потенциално, да“.

По-рано съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков обяви, че депутатите от парламентарната група няма да влязат в пленарната зала по време на днешното заседание на законодателния орган.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    6
    Баба Вуна
    Милите , бабини те! Плашат куче със салам! Нещастна работа! Звучи като сърдити деца - дай си ми куклите , на си ти парцалите!
  • -1
    5
    Русенец
    Кого плашат? Плашат ГЕРБ ,защото ще им " дърпат ушите" от посолствата. Мен с какво ще плашат , при предното си управление вдигнаха тавана на осигуровките с което ми "бръкнаха в джоба". За мен е по добре без тях.
  • 5
    4
    до 3
    Осрани са и Герб и ПП-Дб. Марш, чиба! Ако ще партия на талибани-фундаменталисти да дойде на власт, по зле няма как да стане. Ако и те се издънят - марш и на тях! Белгия 10 години кара на служебни правителства. Нещо не чувам да са по зле от нас.
  • 5
    3
    daskal
    Гледам, че всички коментатори плюят ПП-ДБ. Добре, ще се махнат... И кого ще вкараме в парламента? Кои партии ще останат? Хайде, честно си кажете. Нека ви помогна: ГЕРБ, ДПС, Възраждане и БСП, нали? Партиите с твърдия електорат.
  • 8
    2
    Избори
    Всички вън до един маскари сте само ползвате благанки .нали знаехте хорото на което сехванахте и кой го води с пишкира.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари