Кирил Петков: Не е вярно, че хазната е без пари

1
България имаше по-висок растеж от Германия за първите 3 месеца
България имаше по-висок растеж от Германия за първите 3 месеца Снимка: БГНЕС

За растежа през първите три месеца, какъв икономически срив, когато говорим за 4% растеж

България имаше по-висок растеж от Германия за първите 3 месеца, която растеше с 3,7%, а ние с 4%, но това няма да го чуем от вас никога, заяви премиерът Кирил Петков, предаде БГНЕС.

Тезите са чудновати. Има рекорден износ, което е в резултат от неконтролируемата инфлация, цитирам. Какво значи това, значи, че едни фирми са успели да изнесат своите услуги на високи цени на външните пазари. Това не може да бъде икономически аргумент., този тип грешни внушения бяха правени в последните 6 месеца, коментира Петков.

Дългът намалява до 30,5 млрд. лева. България е трета в ЕС по данни на Евростат с най-нисък дълг като процент от БВП след Естония и Люксембург. Не е вярно, че хазната е без пари. Фискалният резерв е 9,3 млрд. лева при изискване от 4 млрд. лева, подчерта Петков.

Имаме безпрецедентно увеличение с 55% на пенсиите в рамките на една година, което не се е случвало през последните 13 години.

Той припомни, че за пенсионерите минималната пенсия беше увеличена от 300 до 370 лева, а през юли, наред с актуализацията на бюджета, е предложено пенсията да стигне до 460 лева.

„Увеличихме минималната работна заплата от 650 на 710 лева. Подкрепихме младите семейства с допълнително данъчно облекчение. За пръв път в България имаме безплатни ясли и детски градини. 100 милиона за спортни и културни лагери, продължихме програмата „Отново заедно“, заяви Петков.

„Увеличихме бюджета с 315 милиона лева и за образователната система, което гарантира, че средната учителска заплата ще бъде с 25% повече от средната заплата в страната“, каза още премиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    мхм
    на хората с парите е нормално да не са им удобни такива управляващи
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари