Кирил Петков: На президента Радев искам да му благодаря

0
На България, в която не се краде и харчиш парите на данъкоплатците сякаш са твоите се радва служебният министър
На България, в която не се краде и харчиш парите на данъкоплатците сякаш са твоите се радва служебният министър Снимка: БГНЕС

На България, в която не се краде и харчиш парите на данъкоплатците сякаш са твоите се радва служебният министър

На президента Радев искам да му благодаря. За 8 седмици един път не ми се обади по телефона, да каже „Кириле, направи това или онова”. Без тази свобода аз не бих влязъл в такова правителство, на когото и да е. Това заяви служебният икономически министър Кирил Петков в предизборното студио на „Дневник” и „Капитал”, цитиран от Actualno.com. От думите на Петков излезе, че той вероятно не би отказал пост и в редовно правителство, ако работи така, както при това служебно правителство. Той посочи, че много ще се радва „в следващите 2-3 седмици” да успее да направи така, че „никой да не си играе тези „инхаус” игрички”. Друга негова цел – инициативата „Три морета” и влизането на Amazon и Google в България през тази инициатива. Не знам дали може да се случи за 2-3 седмици, уточни той, но даде пример защо е много важно – когато има хъб с дигитални данни, можеш да реагираш на кризи като пандемията с коронавирус. В Израел ваксинацията тръгна така бързо, защото страната има интегрирана система със здравни данни и е лесно да се следи и координира процеса, посочи Петков, като уточни, че е научил подробности за това от срещата с представителите на Google и Amazon.

България, в която не се краде и харчиш парите на данъкоплатците сякаш са твоите, както и на всеки 1 лев от данъкоплатците да се привличат 2-3 лева от частния сектор – на такава държава ще се радва Петков.
 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари