Кирил Петков: Не съм говорил с Радев за участие в новия служебен кабинет

0
Той и министърът на финансите Асен Василев взеха участие в среща с представители на синдикатите в „Мини Марица-изток” и ТЕЦ 2
Той и министърът на финансите Асен Василев взеха участие в среща с представители на синдикатите в „Мини Марица-изток” и ТЕЦ 2 Снимка: БГНЕС

"Не съм говорил с президента Радев за участие в новия служебен кабинет, няма да говоря за политически проект. Това заяви икономическият министър Кирил Петков в Раднево", предаде БГНЕС

Той и министъра на финансите Асен Василев взеха участие в среща с представители на синдикатите в „Мини Марица-изток” и ТЕЦ 2.

Докато сме служебни министри ще си вършим работата като такива. Това ни е и днешният фокус, дошли сме тук да говорим с хората, да чуем техните мнения и да го обединим с нашите стратегии за Плана за възстановяване, в който един от приоритетите е Индустриалните зони“, каза Петков, цитиран от БНР.

Една от приоритетните Индустриални зони, които трябва да се създадат в бъдеще, трябва да бъде в района на Раднево и Стара Загора", заяви Петков.

Двамата министри се включиха и в подписката за запазване на въглищния комплекс и работните места, която вече събра подкрепата на над 100 000 души. Министър Петков отрече срещата да е предизборна и посочи, че е обещал на синдикатите да дойде на място.

Министърът на финансите Асен Василев допълни, че освен за Плана за възстановяване трябва да се планират и средствата от Фонда за справедлив преход, които са 1,3 млрд. лв. и са специално за въглищните региони. „Работата по това още не е започнала и затова е важно да чуем какви идеи имат хората, за да започнат да се планират“, каза Василев.

Той добави, че припомни, че Маришкия басейн дава около 40% от електрическата енергия на страната без да се ползват вносни суровини. „Много е важно тези 40% да си останат наши, да не зависим от внос на суровини“, коментира финансовият министър. Той коментира и промяната в бюджета, който предвижда увеличени разходи за пенсиите, като бе категоричен, че това няма да увеличи данъците и осигуровките.

„Няма такова нещо. Разчетите ги дадохме на бюджетна комисия, спокойно може да се поеме абсолютно всичко като увеличение без да се пипат данъците“, каза финансовият министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари