Кирил Петков към Борисов: Бойко, страх ли те е от дебата

2
Днес лидерът на ГЕРБ отклони вчерашната покана на лидера на "Продължаваме промяната" за дебат. Той предложи Василев да си говори с Делян Добрев, също водач в Хасково, или с Томислав Дончев
Днес лидерът на ГЕРБ отклони вчерашната покана на лидера на "Продължаваме промяната" за дебат. Той предложи Василев да си говори с Делян Добрев, също водач в Хасково, или с Томислав Дончев Снимка: Фейсбук

Лидерът на ГЕРБ, който е бивш пожарникар, не прие поканата за дебат с възпитаника на Харвард

Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков публикува нов плакат по подобие на снимката, която разпространи в деня когато Конституционният съд се произнесе, че указът от 10 май, с който президентът Румен Радев е назначил Петков за министър на икономиката в първото служебно правителство, е противоконституционен, тъй като по това време той е бил и канадски гражданин.

Тогава лидерът на новата партия издигна транспарант "Аз съм Кирил Петков и не ме е страх", информира OFFNews.

Днес бившият икономически министър написа друго:

"Бойко, страх ли те е от дебата за кражбата на 8 милиарда?"

Преди ден другият съпредседателят на Продължаваме Промяната Асен Василев покани на публичен дебат Бойко Борисов. Възпитаникът на Харвард заяви, че е готов да се яви на него където и когато лидерът на ГЕРБ избере.

Асен Василев на няколко пъти обяви, че по време на управлението на ГЕРБ са крадени по 8 милиарда лева на година чрез инхаус процедури и нагласени обществени поръчки. Това пък провокира Борисов онзи ден да определи това твърдение като "рядка неграмотност".

Затова Асен Василев сега предлага на бившия пожарникар Борисов да отидат на дебат, в който хората сами да преценят грамотността на всеки от двамата.

Ето и текста на поканата, изпратена до централата на ГЕРБ:

"Г-н Борисов,

по повод на вашето изказване пред медиите от изминалите дни: „Да кажеш, че се крадат 8 милиарда от България, означава, че си рядко неграмотен.“, Ви каня официално на дебат, в който хората сами да преценят грамотността на всеки един от нас. Готов съм публично да се изправя срещу Вас и, базирано на грамотно четене и боравене с факти, документи и доклади да покажем на българския народ къде са техните 8 млрд. лева.

Оставям на Вас да решите къде и кога преди изборите да се състои дебатът.

Асен Василев"

Днес лидерът на ГЕРБ отклони вчерашната покана на лидера на "Продължаваме промяната" за дебат. Той предложи Василев да си говори с Делян Добрев, също водач в Хасково, или с Томислав Дончев.

Лидерът на ГЕРБ предложи и друг вариант - да му зададат въпроси публично и след час той щял да излезе и да отговори на всичко.

"Като видяха, че е сложно, избягаха да правят партия", така Борисов коментира създаването на "Продължаваме промяната" от Асен Василев и Кирил Петков.

Той заяви, че началникът на двамата бивши служебни министри е Румен Радев. Борисов разкритикува президента, че се крие от дебатите с Герджиков, Панов и Сидеров, защото важните избори били президентските.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От утре съм в отпуска! И днес като си тръгвах от офиса, трябваше да мина "странично" през вратата... Усмивката ми не се побираше в касата!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари