Кирил Добрев: Искрено се надявам случаят в Русе да е само криминален

0
Не сме искали международно разследване на убийството
Не сме искали международно разследване на убийството Видео: bTV

Вътрешнопартийната опозиция – част от хората, които искат свалянето на председателя на БСП, работи пряко и тясно с ГЕРБ. Има хора от БСП и ГЕРБ с общи политически тези. Имаме вътрешно партийни проблеми, които съм убеден, че с приближаването на изборите ще решим”, обясни Кирил Добрев, предава bTV.

Ще има предсрочни избори, въпрос на време е, категоричен беше Кирил Добрев. Предстоящите европейски избори ще бъдат лакмус, тогава ще видим какво е общественото влияние, отбеляза той.

Убеден съм, че партии от управляващата коалиция няма да попаднат в Европарламента, което ще доведе до други сътресения. Нито една от партиите в Обединени патриоти няма да попадне в ЕП”,  прогнозира Добрев.

Той коментира и разпореждането на премиера „Джи Пи Груп” да бъде извадена от всички европейски и държавни проекти. Дошло е времето да се каже ясно, че законът за обществените поръчки генерира корупция и управляващите не могат да се справят с това, посочи социалистът.

Кой е този фактор, който може в един и същи ден да накара всички европейски издания да пишат едно и също и всички европейски лидери да реагират по един и същи начин, причината е една според Кирил Добрев – недоверието, което Борисов е изградил към своите европейски партньори. Така зам.-председателят на БСП коментира реакцията на премиера след изявленията за убийството на журналистката Виктория Маринова.

Добрев не се съгласи с констатациите на премиера Бойко Борисов, че „червени и сини политици” са злепоставали държавата си пред европейските партньори и това е довело до публикации и реакции срещу България.

"Искрено се надявам случаят в Русе да е само и единствено криминален. Вярвам, че МВР може да се справи с този случай", посочи още Добрев.  

Добрев обяви, че партията му не е искала международно разследване на случая, а само е цитирала думи на американския посланик в България Ерик Рубин, който предложи помощ на институциите.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари