Кирил Борисов: Когато владееш МВР, владееш и продадените гласове

0
МВР контролира тези процеси, там е информацията къде и как се случва това
МВР контролира тези процеси, там е информацията къде и как се случва това Снимка: БНТ

МВР контролира тези процеси, там е информацията къде и как се случва това

Когато владееш МВР, ти владееш и голяма част от гласовете, които могат да бъдат купени и продадени. Това каза журналистът Кирил Борисов пред БНТ.

"Предполагам, че Живко Коцев е имал много информация за това, което се е случвало и в митниците, и в ГКПП, тъй като Вътрешното министерство следи изкъсо тези процеси. При всички положения Коцев знае много и в този контекст е евентуално и претърсването на жилището му и разпита му като свидетел", коментира той оставката на главния секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев, цитиран от "24 часа"

За това дали е имало влошени отношения между Коцев и ПП-ДБ, журналистът обясни, че по-скоро си прави извод от думите на Бойко Борисов, а не от тези на Калин Стоянов, който вчера каза, че Кирил Петков е искал техният зам.-министър Кирил Ценков да поеме ръководството на МВР за изборите.

"Тогава партньорите в сглобката преговаряха. Борисов каза, че ПП-ДБ имат трима зам.-министри и главен секретар. Тоест всичките зам.-министри са излъчени от ПП-ДБ, а Кирил Стоянов е кандидатура на ГЕРБ. След това Петков е поискал зам.-министър Кирил Ценков да оглави предизборния щаб, където се получават сигнали за нарушения на изборите", обясни Кирил Борисов.

Журналистът заяви, че е важно и кой владее МВР преди изборите.

"Те се организират от ЦИК, но по време на избори, особено с хартиени бюлетини, се случват много престъпления. МВР контролира тези процеси, там е информацията къде и как се случва това. Когато владееш МВР, ти владееш и голяма част от гласовете, които могат да бъдат купени и продадени", каза той. По думите му е публична тайна, че чрез контрабандни канали митниците финансират изборите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Слава...гербуу
    Mдаа, а иначе гледаме в Русия как били манипулирани изборите...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари