Катя Матева: Имам доказателства, че ВМРО се издържа от продажба на българско гражданство

0
По думите й практиката за подкупи за получаване на гражданство е добре известна
По думите й практиката за подкупи за получаване на гражданство е добре известна Видео: bTV

Имам доказателства, че ВМРО и Красимир Каракачанов се издържат от продажба на българско гражданство.

Това обяви в ексклузивно интервю за предаването „Тази сутрин” Катя Матева, бивш директор на отдел „Българско гражданство” в Министерството на правосъдието, предава bTV.

Матева каза, че няма да оповести в ефир доказателствата и уточни, че не е давала съгласие да се оповестяват сигналите до ДАНС, които е подала през 2016 г.

Тя е освободена от поста в края на септември 2017 г. Уволнена е дисциплинарно, но не знае какви са мотивите, не е била извикана да дава обяснения, не е привлечена и към наказателна отговорност.

На обвинението на военния министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, че е водила антибългарска политика като е давала предимство на турски граждани пред тези от Македония тя отговори, че е спазвала закона. Отрича да има някаква връзка с ДПС.

В своя защита тя цитира и данни за 15-годишен период – от 2011 г. до 2016 г. – 1200 души от Турция са получили българско гражданство срещу 70 000 от Македония, и 31 хил. от Молдова.

Арестите в Агенцията за българите зад граница Матева определи като нещо, което рано или късно е трябвало да се случи. По думите й практиката за подкупи за получаване на гражданство е добре известна.

Тя се оплака от „брутални действия” срещу нея, откакто Каракачанов е силов министър. В момента не работи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари