Катаджия ме блъсна, изкара мен виновен

0
Хасковлията Ангел Добрев пише жалба до министър Бъчварова
Хасковлията Ангел Добрев пише жалба до министър Бъчварова

Служител на Пътна полиция удари колата ми, а колегите му от КАТ изкараха виновен мен за катастрофата”. Това твърди 70-годишният хасковлия Ангел Добрев. Инцидентът станал на 19 ноември м.г. точно пред сградата на КАТ, пише "Марица.бг".

Добрев обясни, че спрял със своя „Опел Омега” преди да завие към Пътна полиция, където трябвало да отиде. „Бях спрял на кръстовището и давах предимство, когато в задната лява част на автомобила ми се блъсна „Фолксваген Голф”, шофиран от Николай Василев. По това време този човек все още беше на работа в КАТ, сега вече е пенсионер”, обясни 70-годишният мъж.

Той твърди, че пристигналият на произшествието младши автоконтрольор Венцислав Георгиев му е съставил акт за установяване на административно нарушение с невярно съдържание с цел да бъде прикрит Василев. „В конкретния случай в протокола и акта бяха написани лъжливи факти и бях накаран да ги подпиша, защото така трябвало, след което да възразявам”, заяви възрастният хасковлия. Щофьорът допълни, че подал жалба до директора на областната дирекция на МВР. Той разпоредил вътрешна проверка от 3-членна комисия, която в крайна сметка отхвърлила възражението на Добрев.

Сега хасковлията е подготвил и жалба до министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. „Възмутен съм от наглото поведение на българските полицаи. Не е нормално в ХХІ век служители на реда в държава член на ЕС да се държат грубо, неуважително и поради факта, че техен колега е извършил нарушение – да го прикриват чрез измисляне на лъжлива фактическа обстановка и обвиняване на невинен, потърпевш човек, какъвто в случая се оказах аз”, обръща се Ангел в писмото си към министър Бъчварова.

В жалбата си до нея той твърди още, че при пристигането си на мястото на ПТП-то никой от служителите не се представил. „Когато аз ги попитах за имената им, не ми беше отговорено, а остро ми се каза да не задавам въпроси”, пише още пенсионерът и настоява по случая да бъде извършена нова проверка, да бъдат разпитани катаджиите, дошли на катастрофата за разкриването на обективната истина.

„За изясняване на случая бе извършена допълнителна проверка, в която бе възложена и автотехническа експертиза от вещо лице. Според неговата констатация водачът, при пресичане на разделителна линия между двете ленти за движение, ако е бил погледнал в лявото странично огледало, е могъл да забележи движението в лявата лента на фолксвагена и да предотврати произшествието. Водачът Николай Василев не е имал техническа възможност да предотврати катастрофата. Опелът е навлязъл в опасната зона за спиране”, коментираха от ОДМВР-Хасково.

От дирекцията допълниха, че автоекспертът бил категоричен, че причината за инцидента е навлизането на Добрев в съседната лява лента за движение. „Това е станало при извършване на ляв завой при движещи се в непосредствена близост по лявата лента автомобили”, бе цитирано още становището на вещото лице.

Предвид това заключение 3-членната комисия е решила възражението на Ангел Добрев да бъде прието за неоснователно”, гласи официалният отговор на хасковската полиция.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари