КАТ свали номерата на автомобил, докато собственикът е в чужбина

2
Оля Тишкина оставила колата си в сервиз, а майсторът решил да се повози
Оля Тишкина оставила колата си в сервиз, а майсторът решил да се повози Видео: BULGARIA ON AIR

Оля Тишкина трябвало да пътува в чужбина, а точно преди да замине колата ѝ се разваля.

Затова решава да го остави в сервиз. Докато е в чужбина, получава информация, че служители на МВР са спрели колата от движение, защото е била шофирана от неправоспособен и пиян водач, пише Bulgaria ON AIR.

Оказва се, че майсторът, на когото е бил оставен автомобилът, се е качил и е шофирал колата без необходимите документи и разрешение от собственика.

"Преди за замина извън страната си оставих колата в сервиз, за да бъде оправена. Ползвам услугите на сервиза от 2-3 години. Познавам само майстора, на когото оставих колата. Получих телефонно обаждане, че е станала беля в България. Лицето е решило да шофира моя автомобил и е спрян за проверка в "Студентски град". След проверка става ясно, че водачът е пиян - с 2 промила алкохол, освен това е лишен от право да управлява ППС", обясни Оля Тишкина - собственик на автомобилът, на който са свалени номерата за 6 месеца.

По думите ѝ никога преди не е имала проблем с този сервиз.

"ЗДвП е категоричен, че регистрацията на ППС се прекратява, когато се управлява от собственик, който няма правоспособност да шофира. В случая автомобилът се управлява от лице, което няма правоспособност да управлява ППС, но каква вина има г-жа Тишкина. Административно наказващият орган не е извършил проверка, според която да се види, че тя не е виновна", категоричен е адвокатът на потърпевшата Цанко Славчев

Те обясниха, че са подали жалба до МВР, а проверка трябва да установи, че г-жа Тишкина няма вина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Не може да ядеш кисело зеле и фасул, пък да очакваш Тиха и свята нощ.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари