Заловиха над 30 пияни и дрогирани шофьори

0
Това сочат междинните резултати от акция, обобщени към 16:00 ч. днес
Това сочат междинните резултати от акция, обобщени към 16:00 ч. днес Снимка: БТА

Това сочат междинните резултати от акция, обобщени към 16:00 ч. днес

При специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата в рамките на изминалия ден ​са установени петима души да управляват моторно превозно средство под въздействие на наркотични вещества или техни аналози, четирима са отказали тестване. В рамките на изминалия ден са установени 17 водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила и 10 – с над 1,2 промила, петима са отказали тестване. Това сочат междинните резултати от акция, обобщени към 16:00 ч. днес, съобщават от МВР.

При акцията са проверени 8254 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 10 717 водачи и пътници. Съставени са 2075 фиша и 523 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на автомобили от неправоспособни шофьори, посочват от МВР.

От обобщените данни по метода „линеен контрол" са проверени 3068 моторни превозни средства и 3209 водачи и пътници, информират още от министерството. Оттам уточняват, че за констатирани нарушения са съставени 743 фиша и 123 актове за установяване на административно нарушение. Трима водачи са се качили се зад волана след употреба на алкохол, като тестовете им са отчели от 0,5 до 1,2 промила. Други трима са шофирали с над 1,2 на 1000, няма отказали тестване. Не са установени водачи, шофирали под въздействие на наркотични вещества или техни аналози, информират още от МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Еееееер
    Браво!!!!От тук нататък какво?Полицаите ги хващат.Съдебните власти ги пускат!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари